Japans toporkest Osakan Philharmonic Winds naar WMC

Japans toporkest Osakan Philharmonic Winds naar WMC

Het Japanse harmonieorkest Osakan Philharmonic Winds speelt op 19 juli op het podium van de Rodahal in Kerkrade. Het orkest staat onder leiding van hun chef-dirigent Tomo Matsuo en staat bekend als een van de beste professionele harmonieorkesten van Japan. De kaartverkoop voor het concert is vandaag (25 maart) gestart.

“Het Wereld Muziek Concours heeft al decennialang een sterke binding met de Japanse blaasmuziekcultuur,” vertelt Björn Bus, Artistiek Manager van WMC. “In de 70-jarige historie van het festival hebben veel Japanse orkesten deelgenomen aan de wedstrijden of gespeeld tijdens onze galaconcerten. Met Osakan Philharmonic Winds hebben we de absolute top in huis. Dat dit orkest nu op het podium van WMC staat, is met recht uniek te noemen.” Op het programma, dat later bekend wordt gemaakt, staan onder meer originele Japanse werken voor harmonieorkest en symfonische transcripties.

Line-up WMC ‘22
Eerder maakte WMC al bekend dat de populaire Duitse brasspopband Querbeat (25 juli) en de United States Marine Band (27 juli), het officiële orkest van het Amerikaanse Witte Huis, spelen tijdens de 19e editie van het Wereld Muziek Concours. Het traditionele Brass Galaconcert (10 juli), de afsluiting van het brassbandweekend, wordt gespeeld door de Black Dyke Band (VK) en Brassband Willebroek (België). De komende weken maakt WMC de totale line-up bekend voor de Rodahal, het theater en de BLOW! Stage op de markt. Meer informatie en tickets via www.wmc.nl. 

Gepubliceerd: 28 MAA 2022 - 12:23
Laatste update: 02 APR 2022 - 10:35