Jazz Orchestra of the Concertgebouw zoekt The next generation

Jazz Orchestra of the Concertgebouw zoekt The next generation

Een weekend lang leren en repeteren, repeteren en repeteren. Jamsessie, masterclasses, maar natuurlijk ook een hoop plezier beleven. In het paasweekend van 7 tot 10 april gaan muzikale jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar aan de slag om met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw de nieuwste jong talent-
bigband te vormen.

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw behoort tot de absolute top van bigbands in Europa. Tijdens de JONG JOC Bootcamp in Akoesticum in Ede gaat het jazzorkest onder leiding van componist en bandleider Maartje Meijer op zoek naar de bigbandmusici van morgen. Jonge talenten die het in zich hebben om straks het stokje te kunnen overnemen. De bootcamp bestaat uit een lang weekend vol muziek, in de vorm van repetities, masterclasses door musici uit het orkest en jamsessies. De bootcamp vindt plaats van 7 tot 10 april in Akoesticum in Ede. Er is ruimte om te overnachten en om heel veel muziek te maken. De vaste JOC-musici geven masterclasses aan de nieuwe generatie. De bootcamp wordt afgesloten met een eindconcert. Na dit spetterende weekend vormen de deelnemers een jaar lang het JONG JOC, waarmee enkele concerten door Nederland zullen volgen.

Over Maartje Meijer
Maartje Meijer is het schoolvoorbeeld van een muzikale duizendpoot. Ze studeerde zang en piano aan het Conservatorium van Amsterdam om zich tijdens haar masterstudie te focussen op arrangeren, onder begeleiding van de bekende arrangeur en dirigent Jörg Achim Keller (NDR, WDR bigband). Nu leidt ze de jong talentafdeling jazz op het Conservatorium van Amsterdam, schrijft ze muziek in opdracht, dirigeert ze koren en brengt ze albums of EP uit met haar eigen liedjes. Maartje kiest het repertoire, heeft de muzikale leiding en zal de big band ook dirigeren!

Vlucht
Jazz neemt een enorme vlucht op dit moment en steeds meer jonge muzikanten zijn geïnteresseerd om jazz te spelen. Het bekendste jazzorkest van Nederland wil dit talent omarmen en kennis en ervaring delen met de musici van morgen. Zonder nieuwe generatie, geen nieuwe jazz. Het genre blijft zich ontwikkelen doordat telkens nieuwe musici hun eigen ideeën toevoegen aan de muziek. Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw hecht daarom waarde aan talentontwikkeling en hoopt daar met de jong-talent bigband JONG JOC en de bijbehorende JONG JOC Bootcamp aan bij te dragen.

(kader)
Bespelers van álle instrumenten worden aangemoedigd zich in te schrijven voor de JONG JOC Bootcamp. Op 1 maart 2023 sluiten de inschrijvingen en na een selectieproces worden de definitieve deelnemers gekozen. Het aanmeldformulier en meer informatie is te vinden op https://jazzorchestra.nl/jong-joc-bootcamp-2023 

Foto: Ben Houdijk 

Gepubliceerd: 31 JAN 2023 - 15:10
Laatste update: 22 FEB 2023 - 20:09