Jazztoppers aan de slag met jeugdige muzikanten 

Jazztoppers aan de slag met jeugdige muzikanten 

De Limburgse Bond van Muziekgezelschappen organiseert in samenwerking met Heritage Sinfonietta en Martijn Pepels een masterclass jazzimprovisatie voor trompettisten en een masterclass drums. Op zaterdag 10 oktober mogen de geselecteerde drummers met Marcel Serierse aan de slag en op zondag 11 oktober gaat Ruud Breuls aan het werk met de trompettisten.

Trompettisten en drummers die na 1999 geboren zijn en op zijn minst een A-diploma hebben, kunnen een filmpje aanleveren van maximaal 3 minuten. In het filmpje kunnen ze zich van hun beste kant laten horen en vertellen waarom ze mee willen doen aan de masterclass. In beide workshops is plek voor drie muzikale talenten. Filmpjes kunnen vóór 1 oktober worden verzonden naar lbm.blaasmuziek@gmail.com

Ruud Breuls en Marcel Serierse selecteren de deelnemers zelf aan de hand van de filmpjes. Ze krijgen daarbij hulp van de dirigent van Heritage Sinfonietta, Martijn Pepels en een LBM-bestuurslid. Iedere inzending krijgt persoonlijke feedback, onder de deelnemers die niet geselecteerd zijn, worden bioscoopbonnen verloot.

Ruud Breuls is topjazztrompettist en sessiemuzikant. Hij was 18 jaar solotrompettist in het Metropole Orkest. Sinds 2014 maakt hij deel uit van de WDR Big Band in Keulen.

Marcel Serierse geldt als een van de beste allrounddrummers die Nederland rijk is. Hij speelde met Chaka Kahn, Toots Thielemans, Al Jarreau en vele anderen. Ook werkte hij langdurig samen met bijv. Laura Fygi en Ilya Reijngoud. Hij ia als docent verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam.

Nieuwsgierig geworden naar deze jazzmuzikanten? Ruud Breuls en Marcel Serierse zijn samen met Heritage Sinfonietta onder leiding van Martijn Pepels te beluisteren op 3 oktober in de Domijnen in Sittard en op 10 oktober in de Oranjerie in Roermond.

Foto: Facebookpagina WDR Big Band

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 16 SEP 2020 - 22:32
Laatste update: 17 SEP 2020 - 19:37