Jean Hornesch 75 jaar lid van Sint Augustinus Geleen

Jean Hornesch 75 jaar lid van Sint Augustinus Geleen

Een buitengewone mijlpaal wordt dit jaar bereikt door Jean Hornesch, die al 75 jaar onafgebroken lid is van Harmonie Sint Augustinus Geleen. Vanaf het moment dat hij op 1 juni 1948 op slechts 12-jarige leeftijd toetrad tot de harmonie, heeft Jean een ongeëvenaarde staat van dienst opgebouwd.

Met zijn indrukwekkende lidmaatschap van meer dan zeven decennia is hij momenteel het langst dienende lid van de vereniging. Gedurende vele jaren gaf hij zijn muzikale talenten op de tenorsaxofoon ten beste. Van alle jongens die in de buurt van 1948 werden opgeleid, is hij vandaag de dag het enige lid dat nog actief deelneemt aan de harmonie. Bovendien heeft Jean een belangrijke rol gespeeld in het bevorderen van een hechte familieband binnen de harmonie. Ook zijn eigen familie was jarenlang lid.

Jean is niet alleen een gewaardeerd lid van de harmonie, maar was ook een voortrekker en uitvoerder van de jaarlijkse donateursactie. Zijn inzet op dit gebied diende als voorbeeld voor alle andere leden. Talloze uren en dagen heeft hij samen met zijn trouwe compagnon, Sjir Hermans, doorgebracht met het bezoeken van huishoudens in Lutterade-Krawinkel en omstreken, om essentiële donateursbijdragen te verzamelen voor Harmonie Sint Augustinus. Daarnaast staat Jean bekend als een geliefde medewerker bij de entree- en bonnenverkoopkassa's, niet alleen voor onze vereniging, maar ook voor andere verenigingen, zoals "Sjtadsvastelaovesvereniging de Flaarisse" en het Oogstdankfeest in Berg aan de Maas. Het was vanzelfsprekend dat de vergoedingen die hij hiervoor ontving, altijd naar zijn geliefde harmonie gingen. Hij merkte altijd op dat het diende om "de kas te spekken". Hoewel Jean niet langer meer actief als muzikant optreedt, staat de jubilaris nog steeds klaar om grappen te maken met medeleden en om situaties tijdens repetities en optredens op te vrolijken.

Naast zijn werkende leven heeft Jean naast zijn toewijding aan de harmonie nog een andere belangrijke passie. Al vele jaren zet hij zich met veel plezier, respect en eerbied in als koster in de Onze Lieve Vrouw ten Hemelopneming parochie van de Rooms-Katholieke kerk in Einighausen. Daarnaast was Jean meer dan 60 jaar lid van de Hout- en Bouwbond van het FNV, waar hij gedurende 30 jaar een bestuursfunctie bekleedde. Een van zijn taken was ervoor zorgen dat bouwvakkers hun verdiende vakantiegeld konden ontvangen tijdens de jaarlijkse inlevering van vakantiebonnen. Dit was een belangrijk evenement voor de bouwvakkers.

De ongelofelijke toewijding en veelzijdige bijdragen van Jean Hornesch, die dit jaar 75 jaar lid is van Harmonie Sint Augustinus Geleen, verdienen onze diepste bewondering en erkenning. Zijn onuitwisbare stempel op de harmonie zal nog vele generaties lang voortleven.

Dit heugelijke feit zullen we zondag 25 juni vieren, tijdens ons zomermatinee in Speeltuin Lutterade (Doctor Ariënsstraat 33 Geleen). Het matinee start om 13.00 uur.

 

Gepubliceerd: 06 JUN 2023 - 08:07