Jeugd van TOGIDO Eext maakt concerttour per cabriobus

Jeugd van TOGIDO Eext maakt concerttour per cabriobus

De jeugd van Muziekvereniging TOGIDO uit Eext heeft van zich laten horen. Met de Cabriobus van het Nationaal Busmuseum uit Hoogezand toerde het orkest, bestaande uit 25 enthousiaste jonge muzikanten langs vier locaties in Gieten en Eext waar korte verrassingsconcertjes werden verzorgd.

Zo werden als eerste de bewoners van Dekelhem in Gieten getrakteerd op een optreden, en vervolgens werd koers gezet naar Jumbo Abbas. In Eext werd gestopt bij de speeltuin aan De Vesselkampen en het afsluitend optreden vond plaats bij Eetcafé Homan.

Onderweg naar Dekelhem werd nog een fotostop ingelast op De Brink in Gieten. In haar werkzame leven bij de GADO heeft de tot Cabriobus omgebouwde bus 2783 vast regelmatig op de Brink in Gieten gestaan om reizigers in- en uit te laten stappen, al is de omgeving sinds het vertrek van het busstation natuurlijk flink veranderd.

TOGIDO investeert al jaren veel tijd, geld en moeite in het opleiden van jeugdleden. Zo zijn recent weer een aantal nieuwe leerlingen gestart. Zij waren vrijdag ook aanwezig en werden daarbij ondersteund door jeugdleden waarvan al een aantal het hele opleidingstraject hebben doorlopen. De jeugd kijkt terug op een serie zeer succesvolle verrassingsconcerten en heeft een aantal zeer positieve reacties mogen ontvangen.

Foto en tekst: Aanlevering TOGIDO

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 27 JUN 2021 - 08:41