Jeugddag Bloazen Bliksem in Assen  

Jeugddag Bloazen Bliksem in Assen  

De Muziekbond Groningen en Drenthe houdt zaterdag 18 maart de jeugddag Bloazen Bliksem. Deze dag geldt tevens als voorbereiding op een concert van het Noord Nederlands Orkest (NNO) op 8 juni tijdens het festival Groningen Brass Experience.

Op zaterdag 18 maart 2023 organiseert de Muziekbond Groningen en Drenthe haar jeugddag onder de naam Bloazen Bliksem.  Op deze dag staat dejeugdige muzikant centraal. Het wordt een dag waar jeugdorkesten uit de beide provincies van zich kunnen laten horen.

Na een aantal jaren dit evenement in het Groningse Warffum te hebben gehouden, gaan we dit keer naar De Bron in Assen.

Jeugdorkestenfestival
We houden in elk geval een jeugdorkestenfestival waarbij jeugdorkesten verdeeld over de ochtend en de middag voor elkaar gaan spelen. De jeugdige muzikanten gaan luisteren naar elkaar en ook aan elkaar vertellen wat ze van elkaar vinden.
Het geheel wordt geleid door Ivo Kouwenhoven, niet alleen een geweldige componist die heel veel muziek heeft geschreven voor jeugdorkesten, maar ook een deskundige en motiverende inspirator voor jeugdige (en iets minder jeugdige) muzikanten.

Noord Nederlands Orkest (NNO)
Tegelijk wordt deze dag gebruikt als voorbereiding op een concert van het Noord Nederlands orkest (NNO). Dit concert maakt onderdeel uit van het evenement Groningen Brass Experience. Het is de bedoeling dat op 8 juni zo’n 100-150 jeugdige muzikanten samen met het NNO een concert geven in de grote zaal van SPOT/Oosterpoort Groningen.

Tijdens Bloazen Bliksem zal er ook gerepeteerd worden op de stukken met het NNO.

Kosten en aanmelden?
De kosten voor deelname zijn 50 euro per jeugdorkest. Aanmelden: MGDOnline | Inschrijfformulier Bloazen Bliksem 

Gepubliceerd: 13 JAN 2023 - 11:16