Jeugdfestival in teken van superhelden en stripfiguren

Jeugdfestival in teken van superhelden en stripfiguren

Op 19 maart 2022 organiseert Harmonie Orkest Vleuten (HOV) in samenwerking met Adezi voor de derde keer een festival speciaal voor jeugdorkesten. Dit keer met het thema ‘Superhelden en stripfiguren’.

Muzikaliteit, genieten van muziek maken én van de muziek die anderen maken gecombineerd met veel gezelligheid, dat kenmerkt het festival! Tijdens het festival krijgt elk jeugdorkest 30 minuten podiumtijd om zo te laten horen wat zij in huis hebben.

Voor dit festival wordt speciaal een muziekstuk gecomponeerd. Dit stuk geldt als een verplicht werk voor alle orkesten. Het belooft een bijzonder stuk te worden, dat naast muzikaliteit ook vraagt om creativiteit van de muzikanten. Naast dit verplichte werk, kies je als orkest zelf de andere muziekstukken die je laat horen.

We verwachten dat je als orkest in ieder geval één heel dagdeel deelneemt ochtend (09.00-13.00) of middag (13.00 – 17.30). Afhankelijk van het aantal orkesten dat zich aanmeldt, kunnen deze tijden misschien iets aangepast worden. Naast de inspeeltijd (30 min) en podiumtijd (30 min) heeft het festival een randprogramma. Je gaat luisteren naar één of meerdere andere orkesten en je neemt deel aan 1-2 workshops naar keuze. De workshops zijn gericht op samenwerken en muziek en zijn voor iedereen verrassend.

Wie gaan er met de felbegeerde trofeeën naar huis? De prijsuitreiking is gesplitst in tweeën: aan het einde van de ochtend en aan het einde van de middag.

Wanneer en waar?
Het jeugdfestival is op zaterdag 19 maart 2022. Je kunt je als orkest de hele dag vermaken op het festival. We verwachten dat je één dagdeel (ochtend/ middag) reserveert voor het festival. Het festival start om 09.00 en is afgelopen om 17.30.

Locatie
Cultuurcampus Vleuterweide
Burchtpoort
3452 MD Vleuten

Kosten
De kosten voor het jeugdfestival zijn: € 95,- per orkest + € 4,- per muzikant. Als je bijvoorbeeld deelneemt met een orkest van 20 muzikanten betaal je: 95 + (4x 20) = €175,- Dit is de prijs voor een volledig verzorgd festival.

Inbegrepen is:
• Een supergezellige en muzikale dag
• 1 muziekstuk, dat je ook na het festival mag hebben en uitvoeren
• Half uur podiumtijd
• Professionele jury die opbouwende feedback geeft
• Uitdagende workshops voor alle muzikanten
• Limonade, thee en wat lekkers voor de muzikanten

Aanmelden?
KLIK HIER om het aanmeldformulier voor jullie orkest in te vullen. De plaatsing van orkesten geschiedt op volgorde van inschrijving. Binnen maximaal één week na het toesturen van het aanmeldformulier hoor je of jullie orkest geplaatst is.

Vragen?
Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Laurien via jeugdfestival@harmonieorkestvleuten.nl

Website: KLIK HIER

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrantautomatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 20 MEI 2021 - 08:51