Jeugdig blaasspektakel in Spankeren

Jeugdig blaasspektakel in Spankeren

Zaterdag 22 juni vindt het jaarlijkse Jeugdfestival voor blaasorkesten plaats in Spankeren. Na enthousiast oefenen kunnen de jeugdleden van 9 muziekverenigingen laten horen wat zij in hun mars hebben.

Gelders Jeugdfestival ‘Met je band in de feesttent’

Met het thema ‘met je band in de feesttent’ komen jeugdorkesten uit heel Gelderland optreden in de muziektent in Spankeren. De deelnemende orkesten worden van ‘tips en tops’ voorzien door een deskundig panel bestaande uit componist Wilco Moerman en dirigent Henk Lubberdink. Wilco Moerman heeft speciaal voor dit Festival de compositie ‘A Sunny Summerday’ geschreven.

110-jarig jubileum muziekvereniging Wilhemina uit Spankeren
Dat het Jeugdfestival dit jaar in Spankeren plaatsvindt heeft een bijzondere reden. Muziekvereniging Wilhelmina uit Spankeren viert namelijk haar 110-jarig jubileum.

“Ons jubileum willen we graag vieren. Met ons enthousiasme hebben we weten te overtuigen het Gelders jeugdfestival dit jaar in Spankeren te organiseren. We hebben er hard voor gewerkt en kijken ontzettend uit naar de 22e!”, aldus Amanda van der Veer van muziekvereniging Wilhemina.

Dankzij de samenwerking tussen muziekvereniging Wilhelmina, Muziekbond Gelderland – Flevoland en Musidesk Rijnbrink komt deze editie van het Gelders Jeugdfestival tot stand.

Familie uitje voor iedereen op 22 juni
Iedereen, jong en oud, is welkom om te komen genieten van gevarieerde muziek. Voor de liefhebber is er een hapje, een drankje of een ijsje. Het jeugdfestival is vrij toegankelijk.
Om 10.15 uur wordt de de dag geopend door wethouder Paul Hofman (o.a. cultuur, historie en erfgoed). Gastheer/presentator van het festival is een bekend gezicht uit de muziekwereld, dirigent en Musidesk medewerker Joop Boerstoel.

Tijdstip: Zondag 22 juni vanaf 10:15 uur
Locatie: Kerkplantsoen, Spankeren
Entree: gratis

Informatie over het programma en de deelnemende orkesten is te vinden op: www.musidesk.nl/jeugdfestival-gld

Gepubliceerd: 15 JUN 2024 - 09:20