Jeugdkorpsen keren weer terug naar Huizen

Jeugdkorpsen keren weer terug naar Huizen

Of het net zo’n hete dag wordt als 29 juni 2019 zal nog moeten blijken, feit is dat zaterdag 24 juni het NK Mars en Show voor jeugdkorpsen opnieuw wordt gehouden op sportpark De Wolfskamer aan de IJsselmeerstraat 3 in Huizen (NH).

Het NK moest vorig jaar voor de tweede editie door omstandigheden uitwijken naar Dordrecht. Dit jaar keren o.a. Jong Pasveer, Jong Jubal en Jong Advendo terug naar het mooie complex van sv Huizen. Net als de Jeugd Rijnmondband die in 2019 met hun jongste kids meededen en toen een staande ovatie kregen. Helaas kunnen enkele verenigingen niet aanwezig zijn vanwege verplichtingen elders, maar het deelnemersveld kent gelukkig al verschillende verenigingen die in 2019 ook aanwezig waren.

Verenigingen zeggen vaak: “we zijn er nog niet klaar voor” of “we hebben weinig leden” en willen hierdoor niet deelnemen. Dat niets minder waar is bewees Jong Beatrix uit Hilversum die vorig jaar met twaalf kinderen liet zien dat het meedoen belangrijker is dan de te behalen plaats in de rangschikking. In afwachting van de definitieve toezegging van nog twee jeugdverenigingen, presenteren zich wellicht tien jeugdkorpsen op 24 juni aan een enthousiast publiek. “Wij hopen op een fantastische dag voor jeugdverenigingen die zich op een mooi terrein kunnen laten zien en horen aan elkaar en het publiek, van elkaar en van de opbouwende jurycommentaren kunnen leren maar vooral veel plezier met elkaar hebben”, aldus Lex Boon, voorzitter van de doelgroep SMP.

Jeugdkorpsen die nog willen deelnemen kunnen zich aanmelden via de website: www.smp-nederland.nl. 

 

Gepubliceerd: 21 APR 2023 - 08:08
Laatste update: 24 APR 2023 - 16:21