Jeugdmuziekkamp volgende week te gast in Appelscha

Jeugdmuziekkamp volgende week te gast in Appelscha

Na het annuleren van de kampweek in 2020 strijkt de stichting Jeugd en Muziek met haar jaarlijkse Jeugdmuziekkamp dit jaar alsnog neer in Appelscha. In groepsaccommodatie Nijsingh zal het orkest onder leiding van Vincent Verhage van 14 tot en met 21 augustus repeteren op een mooi programma.

Als de corona-maatregelen het toestaan wordt afgesloten met drie fantastische concerten! Wil je meer weten over dit kamp en wellicht ook mee gaan? Kijk op www.jeugdmuziekkamp.nl. Neem dan eens een kijkje op de mediapagina voor de leukste foto's en filmpjes van afgelopen jaren.

Jeugdmuziekkamp is een fantastische kampweek waarin je met leeftijdsgenoten in één week tijd een compleet concertprogramma instudeert met als doel om drie onvergetelijke concerten te geven. Uiteraard ontbreken sport, spel en ontspanning ook niet. Dus geef je nu op, want Jeugdmuziekkamp mag je gewoon niet missen!

De naam zegt het al, de kampweek is bedoeld voor 'jeugd'. De doelgroep bestaat globaal uit jonge muzikanten in de leeftijd van 11-25 jaar. Maar uiteraard zijn oudere muzikanten ook welkom om de jeugd te ondersteunen. Het is juist de mix tussen jong en oud die de formule van de kampweek zo sterk maakt.

Jeugdmuziekkamp kent een intensief dagschema. Dat schema is nodig om in 1 week tijd een compleet concertprogramma in te kunnen studeren. Zo wordt er in blokken van 1,5 uur circa 8 uur per dag gerepeteerd. Daartussendoor is uiteraard ruimte voor sport, spel en ontspanning. De activiteiten naast het repeteren bestaan uit onder andere zeskamp, speurtocht, dropping, een quiz of thema-avond.

In 1981 nam de toen 24-jarige Aarlanderveense dirigent Danny Oosterman het initiatief om een jeugdkamp te organiseren. Danny, destijds dirigent van Crescendo Nieuwveen én DSS Aarlanderveen, zag in een jeugdkamp het ideale middel om jong talent te stimuleren. Door ze in een andere omgeving dan hun eigen orkest de basisbeginselen van het samenspelen bij te brengen wist hij veel jeugd aan de clubs te binden. Deze doelstelling, gecombineerd met een week vol leuke activiteiten , bleek al snel een gouden formule. De eerste editie van Jeugdmuziekkamp vond plaats in 1981 in Renesse. Na 39 jaar staat het kamp nog steeds garant voor een week vol muziek en plezier. Neem eens een kijkje in het verleden en zie wie het kamporkest dirigeerden en waar het in al die jaren in Nederland, België en Duitsland te gast is geweest.

Informatie: KLIK HIER. 

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 25 MEI 2021 - 20:05
Laatste update: 11 AUG 2021 - 19:43