Jeugdorkest on tour in oude stadsbussen  

Jeugdorkest on tour in oude stadsbussen  

Een jeugdorkest uit Breda heeft een creatieve manier bedacht om de jeugd weg te lokken van hun schermpjes. Ze cruisen deze maand rond in vintage stadsbussen om te laten zien dat samen muziek maken eigenlijk supercool is. Misschien ook iets voor jouw club?

De Bredase muziekverenigingen werden in de coronacrisis geconfronteerd met ledenverlies en verminderde aanwas van nieuwe leden. Om deze neerwaartse trend te keren heeft de Federatie Bredase Verenigingen voor Blaasmuziek (FBVB) met de aangesloten muziekverenigingen het initiatief genomen om met een tournee in oude stadsbussen de blaasmuziek op een ludieke wijze onder de aandacht te brengen.  

CONCERTLOCATIE
Zes Bredase muziekverenigingen vaardigen jonge beginnende muzikanten tot en met 21 jaar af om deel te nemen aan een samengesteld jeugdorkest dat op 23 en 30 juni op zes verschillende locaties in Breda een concertje zal verzorgen. Het gezelschap wordt met historische stadsbussen van de ene naar de andere concertlocatie vervoerd. Inmiddels hebben zich 60 jeugdmuzikanten aangemeld. Ze worden tijdens twee gezamenlijke repetities door de dirigenten Julian van der Linden en Jeroen Ardesch klaargestoomd voor de tournee. Na afloop van ieder concert is er gelegenheid voor jonge belangstellenden om bij de aanwezige docenten van Centrum van de Kunsten Nieuwe Veste muziekinstrumenten uit te proberen en informatie te krijgen over muzieklessen. Tevens zijn er flyers beschikbaar met de contactgegevens van de bij de FBVB aangesloten muziekverenigingen. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de FBVB, Nieuwe Veste, het VSB fonds en Gemeente Breda.

Speellocaties op 23 juni
11.30 uur: De Markt in Prinsenbeek.
14.00 uur: Jack van Gilsplein in Bavel.
15.35 uur: Gemeenschapshuis Vianden in ’t Ginneken.

Speellocaties op 30 juni
11.30 uur: Het oude schoolplein in Ulvenhout.
13.30 uur: De tuin van het Princenhaags museum, Haagweg 334 in Princenhage.
15.05 uur: Willem-Alexanderplein in Teteringen.

Afbeelding: Met deze opvallende cartoon wordt de aandacht op het ludieke actie gevestigd.   

Gepubliceerd: 12 JUN 2024 - 10:25