Jeugdorkesten uit Sassenheim en Wateringen succesvol op Sastival

Jeugdorkesten uit Sassenheim en Wateringen succesvol op Sastival

Een unieke opening van de 17de editie van het Sastival door burgemeester Carla Breuer. Zij opende niet alleen het festival voor opleidingsorkesten met een wervelende toespraak, maar participeerde bij het Opleidingsorkest van Crescendo. Dit vooral om haar woorden nog meer kracht bij te zetten: samen muziek maken is fantastisch!

Ruim 250 mensen genoten van het optreden van de burgemeester, die op haar beurt genoot van zoveel liefde voor muziek tijdens dit festival voor opleidingsorkesten. Zij was getuige van drie verschillende muziekverenigingen uit haar eigen gemeente Teylingen: St. Cecilia uit Voorhout en Adest Musica en uiteraard Crescendo uit Sassenheim. Uit de gehele bollestreek waren zes orkesten vertegenwoordigd. Het festival werkt in blokken van drie orkesten.

In totaal deden twaalf orkesten mee met het Sastival en zaten er in totaal bijna duizend mensen op de tribunes. Orkesten met jeugd, maar ook met oudere jeugd die op latere leeftijd een (nieuw) instrument leert bespelen. Zoals genoemd werd in het welkomstwoord: muziek maken is goed voor het brein.

Met de juryleden Jos Lustberg en Matthijs Kruik werden alle orkesten winnaars, maar met de eerste prijs in categorie 1 ging het Leerlingenorkest van De Phoenix uit Wateringen met de grootste beker naar huis. Voor categorie 2 was dit de Tweede Harmonieorkest van Crescendo uit Sassenheim.

Organisator Crescendo uit Sassenheim kijkt met een bijzonder tevreden gevoel terug op deze dag, die alleen mogelijk is door de grote inzet van vrijwilligers uit eigen gelederen. Voor volgend jaar staat 4 november als voorlopige datum voor de 18de editie van het Sastival waarbij de eerste zes aanmeldingen al staan. Ook dan bent u van harte welkom!

Op de foto: Burgemeester Carla Breuer van Telingen speelde mee met een van de orkesten.

Tekst: Aanlevering Sastival - Foto©️:Mirafotografie.

Gepubliceerd: 07 NOV 2022 - 09:22