Jeugdorkestenfestival Leeuwarden verplaatst naar 2021

Jeugdorkestenfestival Leeuwarden verplaatst naar 2021

Op grond van de maatregelingen die de overheid heeft genomen ten aanzien van COVID-19, is de organisatie van het Jeugdorkestenfestival (JOF) in Leeuwarden genoodzaakt om het festival dat op zaterdag 27 juni wordt gehouden, te annuleren.

Orkesten kunnen tot 1 juni niet repeteren en hebben te weinig tijd om zich voor te bereiden. Daarnaast is er onzekerheid of er eind juni een evenement georganiseerd kan worden waar veel bezoekers op af komen. Daarom is in overleg met de partners en sponsoren besloten deze jubileumeditie van het Jeugdorkestenfestival te verplaatsen naar juni 2021. Deelnemende orkesten zijn inmiddels op de hoogte gebracht van dit besluit.

Het Jeugdorkestenfestival (JOF) zou dit jaar haar 50e editie vieren en groots uitpakken, het festival zou een internationaal tintje krijgen. De organisatie vindt het jammer het evenement te moeten annuleren, maar stellen de gezondheid van de deelnemers, bezoekers en medewerkers van het festival voorop. De feestelijkheden worden daarom doorgeschoven naar volgend jaar. Partner CityProms bestaat 10 jaar, zij zijn nog in beraad over het wel of niet doorgaan van het CityProms Festival.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 07 APR 2020 - 08:28