Jeugdplay-in lichte muziek met topdocenten

Jeugdplay-in lichte muziek met topdocenten

Op zaterdag 21 september organiseert Concordia Obbicht een zeer bijzondere jeugdplay-in met de titel “Light feels good!”. Deze jeugdplay-in is één van de vele activiteiten die Concordia in 2019 organiseert onder het mom van “Belaef Blaosmeziek” en haar 125-jarig jubileum. De jeugdplay-in wordt geleid door niemand minder dan Jasper Staps. Trompettist Teus Nobel is een van de repetitors.

Met de jeugdplay-in ‘Light feels good!’ wil Concordia Obbicht in het kader van haar 125-jarig jubileum een vernieuwende en trendy activiteit op het programma zetten waar hopelijk vele jeugdige muzikanten aan mee willen doen. “Ben je nieuwsgiering? Bespeel je een blaasinstrument? Laat je dan horen en geef je op! Een dag lang repeteren en dieper inzoomen op het lichte muziekgenre, dat mag je toch niet missen?” De leiding van de jeugdplay-in is in handen van Jasper Staps, voor de insiders in de wereld van de lichte muziek een fenomeen. Samen met een aantal andere repetitoren, waaronder de bekende jazztrompettist Teus Nobel, zullen de jeugdige muzikanten (nog) meer vertrouwd worden gemaakt met de specifieke aspecten van de lichte muziek.

’s Avonds volgt er in de tot concertzaal omgebouwde Willibrorduskerk in Obbicht ter afsluiting een concert waar het Light feels good!-orkest zal optreden onder de bezielende leiding van Jasper Staps. Daarbij zal Teus Nobel soleren in een waanzinnige solo voor trompet en orkest. Voorafgaande aan het optreden van het Light feels good!-orkest zal het LBM-jeugdorkest optreden onder leiding van dirigent Bart Deckers. Dit orkest, bestaande uit talentvolle jeugdige muzikanten uit de hele provincie Limburg, heeft speciaal voor deze avond ook een buitengewoon interessant programma samengesteld met een drietal topsolisten, te weten Romano Diederen op trompet, Max Hubens op bastrombone en Jordi Rouschop op alt-saxophone. Concordia Obbicht is dan ook zeer verheugd dat dit visitekaartje van de Limburgse blaasmuziek zijn medewerking wil verlenen aan dit bijzondere concert. Na afloop van het concert is er in het feestpaviljoen tegenover de kerk, op de markt, een spetterende afterparty!

Jeugdige muzikanten in de leeftijd van 12 t/m 25 jaar en minimaal in het bezit van een HaFaBra B-diploma of een vergelijkbaar niveau kunnen zich aanmelden voor deze unieke jeugdplay-in ‘Light feels good!’ via de website www.concordiaobbicht.nl. Op deze website is ook nadere info te vinden. Het concert dat zal plaatsvinden vanaf 19.00 uur in de Willibrorduskerk in Obbicht en is voor iedereen gratis toegankelijk.

fotografe Fleur Huijsdens

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 02 JUN 2019 - 10:56
Laatste update: 16 SEP 2019 - 06:49