Jeugdplay-in lichte muziek met topdocenten

Jeugdplay-in lichte muziek met topdocenten

Op zaterdag 21 september organiseert Concordia Obbicht een zeer bijzondere jeugdplay-in met de titel “Light feels good!”. Deze jeugdplay-in is één van de vele activiteiten die Concordia in 2019 organiseert onder het mom van “Belaef Blaosmeziek” en haar 125-jarig jubileum. Voor de leiding van de jeugdplay-in heeft Concordia niemand minder dan Jasper Staps weten te contracteren. Verdere repetitors zijn trompettist Teus Nobel en slagwerker Maikel Claessens.

Jasper Staps is in de hafa-wereld vooral bekend van zijn fenomenale arrangementen die ook door vele professionele orkesten en artiesten regelmatig worden gebruikt. Denk nog maar eens terug aan het recente 5 mei Bevrijdingsdagconcert op de Amstel in Amsterdam. Het orkest van de Koninklijke Luchtmacht heeft die avond diverse arrangementen van Jasper gespeeld. Daarnaast is Jasper natuurlijk ook een bekend saxofonist. Zo is hij de sideman in het begeleidingsorkest van Guus Meeuwis, maar ook begeleider van vele andere bekende artiesten. Naast de algehele leiding over de jeugdplay-in zal Jasper ook optreden als repetitor voor de houtgroep.

Als repetitor voor de kopergroep heeft Concordia Teus Nobel gecontracteerd. Teus is op dit moment één van de meest bekende Nederlandse trompetisten in de jazz- en popscene. Voor de slagwerkers zal Maikel Claessens fungeren als repetitor. Maikel is vooral bekend als malletsolist en coördinator van de Sweelinck Academie voor jong toptalent aan het conservatorium in Amsterdam.

De play-in zal in de avonduren worden afgesloten met een heus concert van het “Light feels good Orchestra” onder leiding natuurlijk van Jasper Staps. In dat optreden zullen Teus en Maikel optreden als solist. Daarnaast zal ook het Limburgse toptalent Romano Diederen als solist optreden met het “Light feels good Orchestra”.

Van dat bijzonder orkest kun jij deel uitmaken als je een hafa-instrument bespeelt en minimaal je diploma B hebt of een vergelijkbaar niveau. Dus, aarzel niet en geef je op! En verdiep je een dag lang samen met collega muzikanten, onder leiding van ware professionals, in het genre van de lichte muziek. Meer informatie over deze jeugdplay-in en hoe je je kunt inschrijven kun je vinden op www.concordiaobbicht.nl.  

fotografe Fleur Huijsdens

Blijf op de hoogte van het nieuws uit de amateurmuziekwereld. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale KNMO Klankwijzer Nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/kwmagazine/

Gepubliceerd: 02 JUN 2019 - 10:56
Laatste update: 04 JUN 2019 - 21:12