Jeugdweekend met LBM-solistenconcours, workshops en open podium

Jeugdweekend met LBM-solistenconcours, workshops en open podium

Toe aan een muzikaal doel? Tijdens een jeugdmuziekweekend op 5 en 6 juni organiseert fanfare St. Caecilia Guttecoven diverse workshops, een open podium en het Zwentibold Solistenconcours.

Workshops
Zaterdag 5 juni 2021 staan vanaf 10.00 uur acht workshops met telkens verschillende onderwerpen op het programma. De workshops worden verdeeld over drie rondes zodat je er meerdere kunt volgen. De thema’s zijn: podiumpresentatie, ritmiek/feel the beat, klein koper, groot koper, saxofoon, hout, slagwerk en mars en exercitie. Tijdens de workshops voor blazers worden ingegaan op ademhaling, klank en techniek. Via het inschrijfformulier kun je aangeven welke drie workshops jouw voorkeur hebben. Inschrijfgeld voor deelname aan de workshops is € 7,50 per deelnemer voor het hele ochtendprogramma (incl. kleine lunch en consumptiebon).
Voor ouders/begeleiders zal er een wandeltocht georganiseerd worden.

Open Podium
Wil je graag als solist of met je ensemble een optreden verzorgen, zonder beoordeling en juryrapport, maar wel met een daverend applaus van het publiek? Dan kun je in zaterdag 5 juni vanaf 13.30/14.00 uur deelnemen aan het open podium.

Zwentibold Solistenconcours
Zondag 6 juni organiseert fanfare St.Caecilia onder auspiciën van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) het Zwentibold Solistenconcours.
Dit nieuwe solistenconcours in Guttecoven is een voortzetting van het welbekende Huub Urlings Solistenconcours dat door fanfare St. Jozef Buchten bijna 40 jaar is georganiseerd. Fanfare St. Caecilia Guttecoven heeft met veel enthousiasme het stokje overgenomen en zal met ondersteuning van de (oude) organisatie uit Buchten het Zwentibold Solistenconcours organiseren in 't Tuurhoes te Guttecoven. De pianobegeleiding is in vertrouwde handen van Suzanne Welters.
Vanwege de coronamaatregelen zal er dit jaar maar één LBM geauspicieerd solistenconcours plaatsvinden, namelijk het Zwentibold Solistenconcours te Guttecoven. Schrijf snel in, want er is maar voor een beperkt aantal solisten plek.

Meer informatie over het muziekweekend in Guttecoven kun je vinden op www.caeciliaguttecoven.nl. Op deze site kun je ook inschrijven voor de workshops, het Open Podium en het solistenconcours.

Op de foto: Tom Linssen is de laatste winnaar van het Huub Urlings Solistenconcours dat met het Zwentibold Solistenconcours een vervolg krijgt. 

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 29 APR 2021 - 12:45
Laatste update: 03 MEI 2021 - 19:04