Jeugdweekend met LBM-solistenconcours, workshops en open podium

Jeugdweekend met LBM-solistenconcours, workshops en open podium

Ben je ook zo toe aan een leuke muzikale activiteit? In het weekend van 10 en 11 juli organiseert fanfare St. Caecilia Guttecoven diverse workshops, een open podium en het Zwentibold Solistenconcours. Schrijf je nu in!

Workshops
Zaterdag 10 juli houdt fanfare St. Caecilia Guttecoven in samenwerking met de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) diverse leuke en leerzame workshops voor jeugdige muzikanten tot en met 17 jaar. Vanaf 10.00 uur staan acht workshops met telkens verschillende onderwerpen op het programma. De workshops, coronaproof in kleine groepjes, worden verdeeld over drie rondes zodat je er meerdere sessies kunt volgen. De thema’s zijn: podiumpresentatie, ritmiek/feel the beat, klein koper, groot koper, saxofoon, hout, slagwerk en mars en exercitie. Tijdens de workshops voor blazers worden ingegaan op houding, ademhaling, klank en techniek. Via het inschrijfformulier kun je aangeven welke drie workshops jouw voorkeur hebben. Inschrijfgeld voor deelname aan de workshops is € 7,50 per deelnemer voor het hele ochtendprogramma (incl. kleine lunch en consumptiebon).

Open Podium
Wil je graag als solist of met je ensemble een optreden verzorgen, zonder beoordeling en juryrapport, maar wel met een daverend applaus van het publiek? Dan kun je zaterdag 10 juli vanaf 14.00 uur deelnemen aan het open podium.

Zwentibold Solistenconcours
Zondag 11 juli organiseert fanfare St. Caecilia onder auspiciën van de LBM het Zwentibold Solistenconcours. Dit nieuwe solistenconcours in Guttecoven is een voortzetting van het welbekende Huub Urlings Solistenconcours dat door fanfare St. Jozef Buchten bijna 40 jaar werd georganiseerd. Fanfare St. Caecilia Guttecoven heeft met veel enthousiasme het stokje overgenomen en zal met ondersteuning van de (oude) organisatie uit Buchten het Zwentibold Solistenconcours organiseren in 't Tuurhoes te Guttecoven. De pianobegeleiding is in vertrouwde handen van Suzanne Welters.
Vanwege de coronamaatregelen is dit het enige door de LBM geauspicieerde solistenconcours

Meer informatie en opgave: KLIK HIER.

Op de foto: Tom Linssen is de laatste winnaar van het Huub Urlings Solistenconcours dat met het Zwentibold Solistenconcours een vervolg krijgt. 

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 29 APR 2021 - 12:45
Laatste update: 10 JUN 2021 - 10:43