JO! debuteert met muzikale kerstgroet

Na een idee, de nodige voorbereidingen, een start die in maart niet door kon gaan, een nieuw plan, zijn we half oktober uiteindelijk toch van start gegaan met het eerste project van de muzikale jeugd uit Oss en omgeving: de JO! Kersttour

Door de algemene vergrijzing in de blaasmuziekwereld en het probleem waar veel verenigingen mee kampen – jeugd hebben en vooral jeugd houden – is het idee ontstaan om een projectorkest voor de jeugd uit de regio Oss op te zetten.

Het doel is om de jeugd uit de verschillende verenigingen samen te voegen tot één orkest en ze daarbij zelf inspraak te laten hebben in de muziekstukken die we gaan spelen, maar ook in het soort concert, de eventuele samenwerking met zang, band enz.

JO! is een projectorkest. Ons streven is om één of twee projecten per jaar te kunnen organiseren met een groep muzikanten die voor elke project opnieuw samengesteld wordt, maar hopelijk wel uit een vaste kern zal gaan bestaan. Omdat we per project ca 8 repetities inplannen en om vlot te kunnen werken, vragen we van de muzikanten minimaal een B-niveau. En om het orkest vooral uit jeugd te laten bestaan houden we ca 25 jaar aan als bovengrens. Uiteraard kijken we ook naar de bezetting en mogen er ook ouder muzikanten die zich nog jong voelen meedoen. Maar de jeugd heeft de voorkeur.

Het eerste project van JO! is de JO! KerstTour. Maar in plaats van een kersttour is het een online concert geworden. Wat we nog net op tijd, in het weekend voor de lock-down, op hebben kunnen nemen op 4 mooie en sfeervolle locaties in de regio Oss.

Totaal hebben we voor ons eerste project een orkest kunnen vormen van 15 muzikanten uit 5 verschillende verenigingen. Geen slecht begin, vinden we zelf, zeker in deze tijd. De muzikanten en de organisaties is enthousiast en we gaan er zeker een vervolg aan geven. We zijn al voorzichtig aan het denken aan ons tweede project, wat als alles goed gaat ergens halfweg volgend jaar van start kan gaan, met hopelijk nog meer enthousiaste muzikanten.

JO! wenst jullie allemaal een fijne sfeervolle kerst en voor 2021 een goed, gelukkig, gezond en natuurlijk muzikaal jaar!

Op de foto ziet u de muzikanten van JO! tijdens hun opnames van het eerste project.

 

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 24 DEC 2020 - 08:09
Laatste update: 24 DEC 2020 - 08:16