Johan de Meij opnieuw in de ban van Tolkien

Johan de Meij opnieuw in de ban van Tolkien

De nieuwe symfonie van Johan de Meij komt eraan! Europees kampioen harmonie Sint Michaël van Thorn neemt de Europese première voor zijn rekening. Zondag 2 juni 2019 (14.30 uur) klinkt Return to Middle Earth in het kader van de concertserie Verrassende Ontmoetingen in de Concertzaal van Theaters Tilburg. Zondag 9 juni (15.00 uur) wordt De Meij's vijfde symfonie uitgevoerd in TivoliVredenburg in Utrecht.  

Na 30 jaar keert componist Johan de Meij terug naar Midden-Aarde, de betoverende mythologische wereld van J.R.R. Tolkien. Alhoewel er enkele subtiele thematische verwijzingen zijn naar zijn monumentale eerste symfonie The Lord of the Rings uit 1988 tapt De Meij in zijn Symphony No. 5 Return to Middle Earth uit een andere muzikaal vaatje. Er is dit keer een belangrijke rol weggelegd voor een solo sopraan en gemengd koor: zij zingen in Ilkorin, een van de Elventalen die Midden-Aarde rijk is. Ook de Orcs en ander gespuis komen aan bod, maar die bedienen zich enkel van rauwe kreten uit hun eigen taal, ook wel ‘black tongue’ genaamd.

Uitvoerden: Harmonie Sint Michaël van Thorn o.l.v. dirigent Ivan Meylemans, Het Brabantkoor o.l.v. dirigent Louis Buskens, sopraan Claudia Couwenbergh en altsaxofonist  Hans de Jong.

Uitvoeringen: Zondag 2 juni 2019, 14.30 uur, Concertzaal Tilburg; kaarten: www.theaterstilburg.nl of telefonisch via 013-5432220. Zondag 9 juni 2019, 15.00 uur, TivoliVredenburg; kaarten: www.tivolivredenburg.nl.

Blijf op de hoogte van het nieuws uit de amateurmuziekwereld. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en je ontvangt ook de dirigitale KNMO Klankwijzer Nieuwskrant automatisch in je mailbox.

Gepubliceerd: 08 MEI 2019 - 09:07
Laatste update: 08 MEI 2019 - 09:56