Jong talent bij het Prinses Christina Concours in Veghel

Jong talent bij het Prinses Christina Concours in Veghel

Bijna 70 jonge musici (12 t/m 19 jaar) doen in het weekend van 22, 23 en 24 maart mee aan het Prinses Christina Concours, Zuid 1. Selecties en finale worden gehouden in CHV Noordkade in Veghel. Op vrijdag en zaterdag zijn de selecties, waarna ongeveer zeven deelnemers doorgaan naar de finale op zondag.

De finale van het Prinses Christina Concours maakt onderdeel uit van de Dag van de Toekomstmuziek: een initiatief van de Brabantse Bond van Muziekverenigingen en CHV Academy, Circle of Talent.

Het concours in Veghel is de laatste van zes regionale concoursen door het hele land. Totaal doen ruim 400 jonge musici mee aan de wedstrijd. Op het concours in Veghel doen deelnemers mee uit onder meer Eindhoven, Tilburg, Utrecht, Helmond en Breda.

Deelnemers treden tijdens de selecties tien minuten op voor jury en publiek. Na afloop krijgen ze feedback van de professionele jury. De selectiedagen zijn gratis te bezoeken en tussen de optredens door is er voldoende gelegenheid om binnen te komen of de zaal te verlaten. De beste deelnemers treden op zondag 24 maart op in de finale, tijdens de Dag van de Toekomstmuziek. Zij maken kans op mooie prijzen en een plek in de Nationale Halve Finale in Den Haag.

Waar en wanneer
De selecties zijn gratis te bezoeken en vinden plaats op vrijdagavond 22 maart en zaterdag 23 maart in CHV Noordkade 10-12 te Veghel. Voor de regiofinale (op dezelfde locatie) is een toegangskaartje voor de Dag van de Toekomstmuziek nodig. Kaarten zijn te koop via deze website.

Gepubliceerd: 19 MAA 2019 - 20:43
Laatste update: 20 MAA 2019 - 13:20