Jong talent bij Prinses Christina Concours Maastricht

Jong talent bij Prinses Christina Concours Maastricht

Ruim 60 jonge musici (12 t/m 19 jaar) doen in het weekend van 8, 9 en 10 februari mee aan het Prinses Christina Concours in de regio Zuid 2. De selecties worden gehouden in Kumulus op vrijdag en zaterdag. Ongeveer zeven deelnemers gaan door naar de regiofinale op zondag 10 februari in het Conservatorium Maastricht. Bijzondere, muzikale dagen waar publiek welkom is om te komen luisteren.

Tussen januari en april organiseert het Prinses Christina Concours zes regionale concoursen door het hele land, gevolgd door de Nationale Halve Finale en de Nationale Finale. Ruim 400 jonge musici uit heel Nederland hebben zich voor de wedstrijd aangemeld. Op het concours in Maastricht doen ruim 60 deelnemers mee uit onder meer Maastricht, Sittard en Heerlen, maar ook uit de grensregio’s in België en Duitsland.

De selectiedagen zijn bijzondere dagen, die gratis te bezoeken zijn. Iedere deelnemer treedt tien minuten op voor jury en publiek. Tussen de optredens door is er voldoende gelegenheid om binnen te komen of de zaal te verlaten.

De beste deelnemers mogen optreden tijdens de regiofinale op zondag 10 februari in het Conservatorium in Maastricht. Zij maken kans op mooie prijzen en een plek in de Nationale Halve Finale in Den Haag.

Waar en wanneer
De selecties zijn gratis te bezoeken en vinden plaats op vrijdagavond 8 februari en zaterdag 9 februari in Kumulus in Maastricht. Voor de regiofinale in het Conservatorium in Maastricht is een toegangskaartje nodig. Kaarten zijn te koop via info@christinaconcours.nl of 088-1050050.

Tekst en foto: aanlevering Prinses Christina Concours

Gepubliceerd: 04 FEB 2019 - 11:41
Laatste update: 04 FEB 2019 - 11:44