Jonge Blazersdag Zuid-Holland met première

Jonge Blazersdag Zuid-Holland met première

De Zuid-Hollandse Bond van Muziekgezelschappen en Blazen aan het Spui Den Haag hebben de handen ineen geslagen voor de organisatie van de Jonge Blazersdag Zuid-Holland 2023 op zaterdag 25 maart a.s. in Den Haag–Ypenburg.

De Jonge Blazersdag Zuid-Holland bestaat uit een play-in voor jonge blazers uit de hele provincie en tegelijkertijd zijn er sessies op het gebied van jeugdbeleid en werving van bestuursleden en dirigenten. Locatie is het Trainingscentrum van de Politie Haaglanden in Den Haag - Ypenburg, thuisbasis van de Koninklijke Politiekapel Haaglanden.

Play-in met première
Voor jeugdleden (HaFaBra, blazers jeugdsymfonieorkesten etc.) organiseren we een play in onder leiding van dirigent Paul van Gils. Centraal staat de uitvoering van het nieuwe werk Ubuntu voor (jeugd)orkest en flexbezetting dat kan worden uitgevoerd door jonge muzikanten van alle niveau’s. Componiste Suzanne Welters heeft dit werk in 2021 geschreven in opdracht van de ZHBM voor alle aangesloten verenigingen. De bedoeling is om het werk op 25 maart met zoveel mogelijk jonge muzikanten uit de provincie in première te brengen.

Alle verenigingen aangesloten bij de ZHBM kunnen Ubuntu t/m 7 februari a.s. dankzij ondersteuning van Molenaar Edition kosteloos aanvragen via Blazen aan het Spui. De bedoeling is dat zoveel mogelijk orkesten het werk instuderen en gezamenlijk uitvoeren op 25 maart (deelname is niet verplicht).

Workshops / inspiratiesessies / netwerkbijeenkomst
Parallel aan de play-in zijn er op 25 maart voor bestuursleden, leden die actief zijn op het gebied van jeugdbeleid, dirigenten en muziekdocenten inspiratiesessies door experts op dit terrein, zoals Ivo Kouwenhoven. We bieden de mogelijkheid om kennis te nemen van nieuwe ontwikkelingen op educatief gebied zowel binnen als buiten de HaFaBrawereld. Ook is er voor muziekdocenten en dirigenten een netwerkbijeenkomst. De komende weken volgen meer details over het programma.

Belangrijkste doel is om met anderen in contact te komen waardoor er in de provincie meer verbinding ontstaat binnen de HaFaBra-wereld onderling en met andere terreinen van muziekonderwijs en talentontwikkeling.

Kerngegevens 
Jonge Blazersdag Zuid-Holland 2023
Organisatie: Zuid-Hollandse Bond van Muziekgezelschappen / Blazen aan het Spui Den Haag
Zaterdag 25 maart 2023 - 10.00 tot 17.00 uur.
Gebouw De Yp Politie Haaglanden
Katschiplaan 10, 2496 ZN Den Haag – Ypenburg

Programma
• Play-in met megajeugdblaasorkest o.l.v. Paul van Gils
• Netwerkbijeenkomst voor bestuursleden en dirigenten
• Inspiratiesessie o.a. over het thema jeugdbeleid met Ivo Kouwenhoven (Himalaya Music)
• Slotpresentatie play-in (rond 16 uur)
Kosten € 5 per deelnemer/bezoeker (zowel jeugd als volwassenen)

Aanmelden 
Via info@blazenaanhetspui.nl kun je een inschrijfformulier aanvragen voor deelname/bezoek aan de Jonge Blazersdag. Ook alle vragen kun je via dit adres stellen.
Aanmelden kan nog tot en met 21 februari a.s.

Aanvragen gratis exemplaar Ubuntu
Aanvragen van een complete set van Ubuntu kan door een mail te sturen aan info@blazenaanhetspui.nl. Aanvragen kan nog tot en met 7 februari a.s.

Kindermuziekweek 
Op zaterdag 1 april staat het Atrium van het Haagse stadhuis in het teken van de landelijke Kindermuziekweek. Blazen aan het Spui zal hier ook aan deelnemen, het is de bedoeling om met deelnemers van de Jonge Blazersdag ook een optreden te verzorgen tijdens deze dag. Zo brengen we jonge blazers ook buiten onze eigen sector in beeld! Noteer deze datum ook alvast in de agenda!

Op de foto: De play-in en het megajeugdblaasorkest staan onder leiding van Paul van Gils.

Gepubliceerd: 27 JAN 2023 - 16:51