Jonge muzikanten vermaken zorgvrijwilligers

Jonge muzikanten vermaken zorgvrijwilligers

Op zaterdag 11 maart vond er in het Munttheater twee keer de afwisselende muzikale voorstelling ZorgSamen plaats voor mantelzorgers en vrijwilligers in de zorg. Zo’n zestig jonge talenten uit de regio vermaakten en ontroerden het in grote getale aanwezige publiek met een zeer gevarieerd programma vol muziek, zang en dans. Richard de Hoop praatte een en ander vlot en vol humor aan elkaar. Bertien Nijnens, coördinator van het Toon Hermanshuis, was de initiatiefneemster van dit bijzondere evenement, dat geregisseerd werd door haar zoon Teun Stienen.

Het publiek genoot zichtbaar, mede doordat het programma niet alleen vertier bood, maar hen tevens een hart onder de riem stak. De voorstelling had als thema “Samen” en dit werd op allerlei manieren vertolkt. Dwarsfluitiste Janneke Verspagen, klarinettist Michiel Horikx en pianist Teun Stienen speelden samen de Tarantella van Camille Saint-Saëns. Het dubbele koor Cantarella/SevenFifteen straalde kracht en samenwerking uit, met onder andere het prachtig uitgevoerde This is me. Teun Stienen en Renee Klaver, begeleid door het gelegenheidscombo, zongen het duet We staan samen sterk (van Herman Finkers en Brigitte Kaandorp), wat dan weer een prachtige knipoog was naar het thema. Verder waren er nog meer duetten, zoals Papageno Papagena uit Mozarts Die Zauberflöte, door Teun Stienen en Janneke van Reenen, met begeleiding van Tessa Klaver op piano.

Het dwarsfluitensemble Mei Li speelde onder meer Golliwog’s Cakewalk van Claude Debussy en The Arrival of the Queen of Sheba van Georg Friederich Händel. Ook waren er prachtige vertolkingen door de solisten Rens Teunissen, Janneke van Reenen, Silke van Niel en Renee Klaver, begeleid door het gelegenheidscombo: Juul Hoeben op drums, Dennis Custers op gitaar, Tom Bormans op basgitaar en afwisselend Teun Stienen en Tessa Klaver op piano.  Denk hierbij aan liedjes zoals Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder van Ramses Shaffy en My Baby Just Cares For Me van Nina Simone. Tussendoor waren er voor de afwisseling ook dansoptredens en een aantal illusionistische trucs.

“Samen” kwam ook tot uiting in het feit, dat het publiek werd uitgenodigd om aan het einde van de voorstelling mee te zingen. Dit werd volop gedaan bij de zeer toepasselijke liedjes You’ve Got a Friend en Lean On Me, waarbij alle deelnemers meespeelden of -zongen. De lange staande ovaties na afloop van beide voorstellingen maakten overduidelijk dat het een zeer geslaagde dag was geweest! Bertiens wens dat de bezoekers na afloop naar huis zouden gaan met het gevoel: “Wauw, dit was mooi! Hier maak ik deel van uit, samen moeten we het doen!” is dan ook zeker bewaarheid geworden. Tevens heeft de voorstelling ZorgSamen duidelijk gemaakt dat de gemeenten Weert, Nederweert en Cranendonck samen een zorgzame en talentvolle regio vormen, waar heel veel mensen en organisaties klaarstaan om geheel belangeloos iets bijzonders neer te zetten.

Tekst: Organisatie ZorgSamen
Foto: Kiki Guilliaume

Gepubliceerd: 14 MAA 2023 - 07:57