Jonge solisten strijden om 'stageplek' bij philharmonie zuidnederland 

Jonge solisten strijden om 'stageplek' bij philharmonie zuidnederland 

Met maar liefst 42 solisten uit verschillende divisies is de Finale Jonge Solisten van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) op zondag 30 juni a.s. een dag boordevol muzikale optredens van jonge, talentvolle solisten en ensembles. Behalve om de Limburgse titels strijden vijf muzikanten uit de hooste divisies tevens voor een 'stageplek' bij philharmonie zuidnederland, het grootste professionele symfonieorkest van Nederland.  

Het prijzenpakker bevat verder verder vijf lessen van een hoofdvakdocent aan het Conservatorium Maastricht en de kans om te soleren tijdens de LBM Concertconcoursen en met het LBM Jeugdorkest. De finale vindt plaats in Cultureel Centrum Don Bosco in Heel (aanvang 10.00 uur) en is voor iedereen toegankelijk. De toegangsprijs bedraagt€ 5,00 (incl. programmaboekje), jongeren t/m 16 jaar betalen € 2,50.

Jury
Een vakkundige jury, die dit jaar bestaat uit Frans Hendrikx en Piet Jeegers, beoordeelt de solisten tijdens de Finale Jonge Solisten op muzikaliteit, techniek, ritmiek, dynamiek, klank en zuiverheid.

Bijzondere prijzen voor de winnaars
Nieuw dit jaar is de orkestprijs van philharmonie zuidnederland (PZN)! Een afgevaardigde van PZN kiest uit de deelnemers van de eerste en/of tweede divisie vijf solisten die tijdens de HaFa-concerten van PZN in het orkest mee mogen spelen. Dit betekent dat de vijf solisten voor een paar weken orkestlid zijn van PZN! Ze wonen enkele repetities bij en geven vier concerten in de zomer van 2020 als muzikant van het symfonieorkest. De jury wijst ook nog eens één kandidaat uit de derde, vierde of vijfde divisie aan voor een masterclass met een muzikant van PZN. Tevens zijn een aantal vrijkaarten te winnen voor concerten, beschikbaar gesteld door PZN. Tot slot sponsort Adams Muziekcentrale en Triepels Slagwerk een aantal cadeaubonnen.

Kortom, de Finale Jonge Solisten is een evenement waarbij jonge muzikanten hun muzikale talenten ten gehore brengen, podiumervaring opdoen en een aantal fantastische prijzen kunnen winnen waarmee de winnaars zich op muzikaal gebied verder kunnen ontwikkelen.

Wilt u weten welke toptalenten deze keer op het podium in Cultureel Centrum Don Bosco staan en wilt u genieten van hun muzikale talenten? Kom dan op zondag 30 juni a.s. vanaf 10.00 uur naar de Finale Jonge Solisten. Kijk voor het programma van die dag op: www.lbmblaasmuziek.nl/finale-jonge-solisten

Op de foto: Kasper Punt tijdens de Finale Jonge Solisten 2018. Foto Rein Bollen.

Blijf op de hoogte van het nieuws uit de amateurmuziekwereld. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale KNMO Klankwijzer Nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/kwmagazine/

Gepubliceerd: 27 JUN 2019 - 08:42
Laatste update: 27 JUN 2019 - 09:22