Jos Schroevers benoemd tot directeur van talentopleiding

Jos Schroevers benoemd tot directeur van talentopleiding

De Brabantse dirigent Jos Schroevers (1976) is benoemd tot directeur van Classic Young Masters. Hij volgt Maria Croese op als eindverantwoordelijke van de talentopleiding.

De in Rotterdam gevestigde stichting Classic Young Masters heeft als doel het opsporen en begeleiden van jonge (12-21 jaar), getalenteerde musici in de klassieke muziek. Ze krijgen een persoonlijk traject op maat aangeboden met kennis en advies ter stimulering van hun ondernemerschap op weg naar een professionele carrière als musicus.

Jos Schroevers is per 1 januari 2021 benoemd tot directeur. De in Bavel wonende musicus won in 2011 de prestigieuze Nederlandse Dirigentenprijs van het Kersjesfonds. Hij gaf onder andere gastdirecties bij de Philharmonie Zuid-Nederland, het Residentie Orkest, het Gelders Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Hij is onder andere dirigent van het symfonisch blaasorkest van de Koninklijke Sophia’s Vereeniging Loon op Zand en harmonie Amicitia IJsselstein.

Foto: Aanlevering Jos Schroevers

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 16 DEC 2020 - 16:47