Jos Zegers gaat Fanfarekorps Bereden Wapens leiden

Jos Zegers gaat Fanfarekorps Bereden Wapens leiden

Jos Zegers is per 1 oktober benoemd tot dirigent van het Fanfarekorps Bereden Wapens (FBW) in Vught. Hij gaat bovendien komend schooljaar aan de slag als hoofdvakdocent hafabra-directie aan het Conservatorium van Maastricht.

De 39-jarige musicus uit Ubachsberg Zegers neemt na zes jaar afscheid van het professionele Bundespolizeiorchester München. Bij de FBW volgt hij Harold Lenssen op, die na acht jaar aan de slag gaat als commandant van het professionele militaire orkest. Aan het Conservatorium van Maastricht neemt hij de functie van Jan Cober (pensioen) en Ivan Meylemans (gestopt) over.

Het FBW vervult dezelfde taken als bijvoorbeeld de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso, maar dan in een kleine bezetting van 23 muzikanten. De primaire functie is militair ceremonieel. De link naar de burgerbevolking varieert van het opluisteren van de Nijmeegse Vierdaagse tot het spelen van de volksliederen bij voetbalinterlands, optredens tijdens taptoes en het verzorgen van zo’n 30 veteranen- en relatieconcerten per jaar. 

Foto: FV Media Producties

Gepubliceerd: 20 AUG 2022 - 08:23