Jouster Fanfare naar VLAMO Open

Jouster Fanfare naar VLAMO Open

Jouster Fanfare neemt zondag in Cultuurcentrum Zwaneberg in Heist-op-den-Berg deel aan het VLAMO Open Fanfarekampioenschap.

Het orkest van dirigent Siemen Hoekstra bindt de strijd aan tegen de gerenommeerde Belgische orkesten koninklijke fanfare De Werkmanszonen Riemst, Koninklijke Stadsfanfaren Izegem, WMC-kampioen koninklijke fanfare Kempenbloei Achel en koninklijke fanfare Onafhankelijkheid Wiekevorst.

Voor het verplichte werk gaf VLAMO een compositieopdracht aan Nick Van Elsen. Zijn compositie kreeg de titel The Promised Continent mee en gaat over de immense vluchtelingenstroom die op gang kwam tijdens de Syrische burgeroorlog.

De wedstrijd wordt niet opgedeeld in afdelingen, alle fanfareorkesten spelen een verplicht werk en vervolgens een keuzeprogramma. De winnaar neemt een uniek kunststuk mee naar huis en mag zich tot 2022 VLAMO Open Fanfarekampioen noemen.

De jury bestaat uit Jan de Haan, Diederik De Roeck en Hardy Mertens.

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 10 MAA 2020 - 10:52