Jubilerend Achterhoeks Fanfare Orkest gaat door 

Jubilerend Achterhoeks Fanfare Orkest gaat door 

Het Achterhoeks Fanfare Orkest (AFO) bestaat dit jaar 5 jaar. Komend voorjaar presenteert het orkest zijn nieuw project. 

Het orkest is opgericht met als doel nieuwe composities voor fanfare orkest te laten schrijven. In samenwerking met onder andere conservatoria worden jonge componisten gestimuleerd kennis te maken met schrijven voor een fanfareorkest. Dit heeft geleid tot meer een zeer succesvolle samenwerking met componist Tjeerd Nijhof. Zijn compositie Osiris, maar ook meerdere andere werken die zijn ontstaan dankzij het AFO worden inmiddels door orkesten in het hele land uitgevoerd.

Begin 2022 zullen ook weer nieuwe composities ter gehore gebracht worden tijdens het project Hemelse Muziek. Onder leiding van dirigent Gerd Wensink zulllen door een 50 koppig fanfare orkest de nieuwe composities maar ook vergeten parels uitgevoerd worden. Het concert is op 10 april 2022 in Theater de Storm in Winterswijk.

De inschrijving voor dit project is nog open. De repetitiedagen zijn 12 februari, 6, 20 en 27 maart en 9 april. Mail esteresselink@gmail.com voor meer informatie. 

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 24 NOV 2021 - 08:05