Jubileum Oranjeconcert met The Dutch Tenors

Jubileum Oranjeconcert met The Dutch Tenors

In de successerie Concert van de Week richt KNMO Klankwijzer de schijnwerper op concerten, presentaties en manifestaties met een opvallende artistieke invulling of een bijzondere aanleiding. In deze aflevering aandacht voor het Oranjeconcert van Harmonie St. Jozef uit Kaalheide op donderdag 27 april in Theater Kerkrade.

Elk jaar weet het symfonisch blaasorkest Harmonie St. Jozef Kaalheide-Kerkrade het publiek op Koningsdag te verrassen met een grote productie, waarin beelden en muziek voor een totaalbeleving zorgen. Dit jaar pakt het orkest extra feestelijk uit. Deze week was het namelijk honderd jaar geleden dat de verenging als Kerkelijke Fanfare is opgericht.

Historie
In de jubileumeditie van het Oranjeconcert staat de historie van de vereniging centraal. De titel 100 jaar verbonden door muziek verwijst naar het voor dit jaar samengestelde programma. De muziekwerken zijn namelijk door de leden zelf gekozen en allemaal al eens eerder uitgevoerd door het orkest. Muziek die om verschillende redenen de afgelopen 100 jaar belangrijk is geweest voor de vereniging. Denk aan muzikale hoogtepunten zoals concoursen, concertreizen, cd-opnames en eerdere jubileumconcerten. Op het programma staan o.a. werken van Hector Berlioz, Richard Wagner en Johan de Meij. Om de muzikale beleving en de historie optimaal over te brengen op het publiek wordt de muziek ondersteund door foto- en videomateriaal uit het archief van de vereniging.

Solisten
Een bijzonder concert vraagt om bijzondere solisten. Het orkest is dan ook bijzonder verheugd om samen te werken met The Dutch Tenors. Het kwartet bestaat uit Jonathan Vroege (o.a. The Lion King), Frank van Hengel (o.a. On Your Feet), Dirk van den Brand (o.a. Soldaat van Oranje) en Floris van Gulik (o.a. Die Fledermaus). Ze speelden allemaal al in diverse opera’s en musicals in binnen- en buitenland. Samen bundelen ze hun krachtige stemmen met het vormen van The Dutch Tenors. Door fans beschreven als The next Il Divo, bezingen ze een mix van opera, klassiek en hedendaags repertoire. Alles op het hoogste niveau met een indrukwekkende en lyrische samenzang.

Dirigent
Het concert staat onder de algehele leiding van dirigent Björn Bus, die sinds januari 2023 weer als vaste dirigent op de bok staat.

Oranjeconcert door Harmonie St. Jozef Kaalheide m.m.v. The Dutch Tenors | do 27 apr, 20.00 uur | Theater Kerkrade | kaarten: klik HIER.

Foto: Harmonie St. Jozef brengt een speciale uitgave van het Oranjeconcert.

Gepubliceerd: 23 APR 2023 - 11:32
Laatste update: 27 APR 2023 - 12:25