Julio Domingo leidt Sint Cecilia Sint Anthonis

Julio Domingo leidt Sint Cecilia Sint Anthonis

Julio Domingo is de nieuwe dirigent van muziekvereniging Sint Cecilia uit Sint Anthonis

Zijn naam doet het al vermoeden; Julio Domingo is Spaans, afkomstig uit de regio Valencia. Sinds 13 april staat hij als dirigent voor het harmonie-orkest van Sint Cecilia. Hij volgt Frank Steeghs op, die 13 jaar lang op de bok stond. Behalve in Sint Anthonis is hij tevens dirigent in Weywertz (België), Mopertingen (België), Ohé en Laak en Aken (Duitsland). Julio studeerde Master Directie aan het Conservatorium Maastricht bij Ivan Meylemans. Tevens werkt hij als zelfstandig componist en arrangeur. Julio speelt trombone en heeft dat in Spanje in diverse harmonieën, symfonieorkesten, big bands, kamermuziekensembles en jazz combo’s gedaan.

In zijn sollicitatiebrief schreef hij: “Als dirigent beschouw ik mij als iemand die niet alleen met muzikanten werkt, maar mét en vóór muzikanten. Werk dat kwaliteiten vraagt die verder dan de noten gaan: verantwoordelijkheid, betrokkenheid, enthousiasme, geduld, respect en vooral een goede werksfeer”.

Inmiddels zijn de eerste repetities een feit en wordt er al prachtige (Spaanse!) muziek gemaakt! Zijn bevlogenheid, sympathieke houding en betrokkenheid wordt al door velen zeer gewaardeerd. Een eerste bijzondere kennismaking met Sint Anthonis krijgt hij door middel van de opnames van Hét Lied van Sint Tunnis. Op zondag 17 juli zullen we een eerste concert uitvoeren onder leiding van Julio Domingo. Voor meer informatie zie www.mvsintcecilia.nl

Tekst en foto: Aanlevering Sint Cecilia 

Gepubliceerd: 20 MEI 2022 - 13:32