Juni: maand van de SMP-kampioenschappen

Juni: maand van de SMP-kampioenschappen

Juni is de maand van de kampioenschappen van de KNMO-doelgroep Show, Mars, Percussie (SMP). Drie achtereenvolgende zaterdagen laten korpsen en solisten hun talenten zien en horen op het gebied van mars, show en percussie.

FOTO: FV MEDIA PRODUCTIES

De aftrap was afgelopen zaterdag in Maarheeze. 57 solisten en ensembles streden in diverse divisies om het Nederlands kampioenschap. De deelnemers hadden zich gekwalificeerd tijdens de provinciale concoursen eerder dit jaar. Klik HIER voor de uitslagen.

MARS EN SHOW
Op zaterdag 15 juni vindt het Nederlands Kampioenschap Mars en Show plaats. Op het sportpark ’t Hoenbroeck in Hasselt strijden vanaf 13.30 uur vijf verenigingen om de titels. In de Championshipklasse Mars komen Pasveer Leeuwarden en het Christelijk Kamper Harmonie-, Tamboer, en Majorettekorps AMDG aan de start. In de Starklasse Mars betreden St. Cecilia Zegge en Slagwerkensemble SDG Ommen het wedstrijdterrein. Pasveer Leeuwarden doet tevens een gooi naar de nationale titel in de Championshipklasse Show.

JEUGDKORPSEN
Het laatste kampioenschap van de maand juni is op 22 juni in Hoofddorp, waar het Nederlands Kampioenschap Mars en Show voor jeugdkorpsen wordt gehouden. Tijdens de vierde editie van dit evenement komen dertien groepen in actie. Op het onderdeel Mars zijn dat Trompetterkorps Alkmaar Junioren (Runnerupklasse) en Drum- en marchingband Jong ViJos Bussum (Juniorklasse). Voor de Runnerupklasse Show hebben Jong van Limburg Stirum BandWezep, Jeugdkorps Crescendo Opende, Showkorps Jong Excelsior Delft en Showband Urk Kidskorps ingeschreven. In de Juniorklasse Show komen acht groepen aan de start. Dat zijn: Jong Beatrix Hilversum, Jeugdband Takostu Stiens, Show & Marchingband Jong Juliana Amersfoort, Showband Jong Holland Junioren, Jeugdkorps Showband Urk, Jong Advendo Sneek, Jong Jubal Dordrecht en Jong Pasveer Leeuwarden. Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met het MHM Jeugdfestival. Locatie is dit keer Sportpark De IJvelden (SV Hoofddorp) in Hoofddorp. Aanvang: 11.45 uur.

De drie kampioenschappen zijn een mooie gelegenheid om te genieten van de diversiteit en kwaliteit van de Nederlandse muziekkorpsen. De doelgroep SMP hoopt dat alle solisten, korpsen en jeugdverenigingen een fantastische dag zullen hebben en veel van elkaar zullen leren. Toegangskaarten zijn alleen aan de kassa verkrijgbaar.

Gepubliceerd: 12 JUN 2024 - 10:55
Laatste update: 13 JUN 2024 - 11:09