Kapellen succesvol op Europees kampioenschap

Kapellen succesvol op Europees kampioenschap

Blaaskapellen uit Nederland hebben in het Duitse Luchtringen met succes deelgenomen aan het Europese Kampioenschap in de Böhmisch-Märische blaasmuziek.

In de Mittelstufe werd de Eschlanderkapel uit Hellendoorn door een tweede plaats achter de Hochstift Musikanten vice-Europameister. Op de derde plaats eindigde Stolz ohne Holz uit Limburg. Ook voor de Reggestad Muzikanten uit Goor was de deelname zeer geslaagd.

Na de officiële opening, omringd door optredens van diverse blaaskapellen uit de regio, verzorgde ‘s avonds voor 2000 toeschouwers het Heeresmuziekkorps uit Hannover in Egerländer bezetting een benefietconcert.

Vanaf vrijdag tot en met zaterdag middag traden in de concertzaal de 12 deelnemende kapellen aan de wedstrijd op in de klassen Unterstufe, Mittelstufe, Oberstufe en Hochstufe.

Voor de driekoppige jury mochten de deelnemende kapellen 5 nummers vertolken, waaronder een verplicht stuk, verplicht keuze stuk en vrij repertoire keuze.
Voor de eerste keer waren dit jaar ook kapellen met een kleine bezetting tot de wedstrijd toegelaten (vanaf 7 muzikanten).

Naast het optreden voor de jury kregen alle kapellen de gelegenheid om een uur durend vrij concert te verzorgen in de feesttent of op een Open Air podium.
Ernst Hutter und Die Egerländer musikanten tekende op vrijdagavond voor het slotconcert. Na het bekend maken van de uitslag werd het festival afgesloten met een optreden van de kapel Alpenblech uit de Algau.

Op de foto: de vertegenwoordigers van de twaalf deelnemers tijdens de prijsuitreiking. 

Gepubliceerd: 02 JUN 2022 - 12:28