Karel Deseure gastdocent bij 2e MASO Conductors Course

Karel Deseure gastdocent bij 2e MASO Conductors Course

De Belgische musicus Karel Deseure is op zaterdag 7 en zondag 8 maart gastdocent tijdens de tweede editie van de MASO Conductors Course in het Limburgse Broekhuizen. Deseure studeerde dwarsfluit aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en orkestdirectie aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Sinds 2019 is hij docent orkestdirectie aan het Conservatorium van Amsterdam.

De MASO Conductors Course is een initiatief van dirigent Chris Derikx. Hij wil hiermee een bijdrage leveren aan het verbreden van de vakinhoudelijke kennis van dirigenten en stilstaan bij de dynamische (buitenmuzikale) processen die dirigenten binnen hun orkesten tegenkomen. De cursus is een aanvulling op alle bestaande opleidingen en initiatieven op het gebied van dirigenteneducatie en is van toegevoegde waarde voor afgestudeerde dirigenten en voor dirigenten in opleiding.

Naast dirigentenpractica onder leiding van Karel Deseure en Chris Derikx staan er inleidingen door Henri Broeren (Orkestmanagement en Leiderschap), Luc Vertrommen (Geschiedenis en ontwikkeling van de Belgische blaasmuziek) en Rob Goorhuis (Compositietechnieken en zijn nieuwe compositie LEI). Werkorkesten zijn harmonieorkest Semper Unitas Sambeek en fanfare Concordia Meterik.

Meer informatie: https://www.facebook.com/masoconductorscourse  
Inschrijven voor 1 maart 2020: masoconducting@gmail.com.

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 03 JAN 2020 - 09:35
Laatste update: 03 JAN 2020 - 09:39