Karin Bloemen op Spavo Spring Concert swingend de lente in

Karin Bloemen op Spavo Spring Concert swingend de lente in

Een staande ovatie was er zaterdagavond voor Karin Bloemen en brassband Blaast de Bazuin tijdens het Spavo Spring Concert in Surhuisterveen. In een afgeladen Flambou ging het spreekwoordelijke dak er af. Karin Bloemen nam al swingend de zaal mee en dat zorgde voor lovende reacties alom.

Brassband Blaast de Bazuin verzorgde onder leiding van Chris van der Veen de rode draad van de avond. Dat deed de band met verve. Zo klonk er een mooie solo van escornettist Meine Oegema (Let me try again) en herkende de zaal de bekende klanken van de Florentiner Mars. Bijzonder was ook de première van het muziekstuk dat componist Hendrik de Boer speciaal voor het 125-jarig jubileum van Blaast de Bazuin schreef: Blaze.

Karin Bloemen nam op de haar kenmerkende manier de zaal mee en zong vele bekende nummers. ‘La Bloemen’ was zelf ook laaiend enthousiast. ,,Jullie zijn fantastisch’’, zei ze tegen het enthousiaste publiek. Dat bleek ook, want er werd veelvuldig meegezongen met onder meer de medley met muziek van ‘Beroemde Vrouwen’, Het Kleine Café en Zing-vecht-huild-bid-lacht-werk en bewonder.

Het Spavo Spring Concert wordt mogelijk gemaakt door de Vereniging Spavo. Samen met brassband Blaast de Bazuin organiseert de Vereniging Spavo jaarlijks het Spavo Spring Concert met als doel om een laagdrempelig, muzikaal enerverend evenement neer te zetten. Daarin was de organisatie dit jaar uitermate geslaagd.
Reinder Hamersma van de organisatie was tevreden. ,,Het was een prachtige avond. Echt een muzikaal feest voor iedereen. Prachtig om te zien en super dat dit door de Vereniging Spavo op deze manier mogelijk gemaakt wordt.’’

Foto en tekst: Organisatie/Marcel van Kammen.

Gepubliceerd: 09 APR 2024 - 11:20