Keiharde Utrechtse toeters op BLOW! by WMC

Keiharde Utrechtse toeters op BLOW! by WMC

De Utrechtse Hillsback Brassband, de Bigband der Bundeswehr en The Voice of Kids-winnares Emma Kok staan vrijdag 3 september op het podium van BLOW! by WMC Kerkrade. Het festival zou aanvankelijk over meerdere dagen plaatsvinden. Vanwege de coronabeperkingen is het programma ingekort tot een gratis toegankelijk avondvullend programma.

Hillsback Brassband (foto) speelde vorig jaar tijdens de livestream van de eerste editie van BLOW! to Woodstock de sterren van de hemel. Bewapend met keiharde toeters, vlijmscherp slagwerk en oorverdovende percussie komen de Utrechtse muzikanten nu live in Kerkrade in actie. Hillsback Brassband opent de concertavond met een fijne mix van traditionele New Orleans Jazz en rauwe brass.

De wereldberoemde Bigband der Bundeswehr, onderdeel is van de Duitse defensie, speelt een twee uur durende set in het Stadspark. Het gezelschap staat niet alleen bekend om zijn ongekende muzikaliteit, maar ook vanwege zijn knallende show. Dansbare swing, heerlijke pophits en stampende rock, alle registers worden opengetrokken. Overigens is de Bigband der Bundeswehr geen onbekende voor Kerkrade. Tijdens het Wereld Muziek Concours van 1993 stond de band ook al eens op het podium van de Rodahal.

De jonge zangeres Emma Kok won begin juni met overtuiging het RTL-programma The Voice Kids. Met het nummer A Moment Like This van Kelly Clarkson blies ze jury en publiek finaal van de sokken. Ze was in één klap een bekende naam in heel Nederland. Tijdens BLOW! verzorgt ze een gastoptreden met de Bigband der Bundeswehr.

Voor het concert op vrijdagavond kunnen bezoekers zich online aanmelden en krijgen ze op het terrein een vaste plek toegewezen. Er zijn maximaal 750 plekken beschikbaar.

Binnen de huidige regelgeving was er voor de organisatie geen mogelijkheid om een volwaardig, driedaags festival te organiseren. “Gezien de huidige maatregelen is dit de beste optie voor BLOW! 2021,” zegt Marcel Andriolo, General Manager van WMC. “Op deze manier kunnen we toch het BLOW!-gevoel vasthouden en een mooie avond organiseren.”

Deelnemers aan de wedstrijd BLOW! to Woodstock, die zou plaatsvinden op zaterdag 4 september, mogen hun deelname doorschuiven naar de wedstrijd Copa Capella tijdens het Wereld Muziek Concours volgend jaar.

Gratis aanmelden voor BLOW!: KLIK HIER.

Foto: Aanlevering WMC.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 31 AUG 2021 - 10:56