Kennisplatform en basiscursus embouchure

Kennisplatform en basiscursus embouchure

Nederlandse Vereniging voor Dans- en MuziekGeneeskunde (NVDMG) en diverse experts op het gebied van embouchure houden vrijdag 3 december in Akoesticum in Ede een kennisplatform over embouchureproblemen.

Zestig procent van de koperblazers ervaart problemen met de embouchure. Dat zijn mogelijk 10.000 koperblazers  in Nederland en Vlaanderen. Embouchureproblemen zijn onnodig en onwenselijk, niet alleen vanuit opleidingsperspectief, maar vooral vanuit een potentieel persoonlijk drama. Bovendien blijkt dat de behandeling van embouchureproblemen regelmatig onsuccesvol is en soms zelfs averechts uitpakt. Er is echter allerlei kennis in Nederland en Vlaanderen voorhanden op het gebied van embouchure(problemen) bij koperblazers. De NVDMG en verschillende experts slaan de handen ineen en willen deze kennis met elkaar delen en overbrengen op zoveel mogelijk behandelaars en musici.

We organiseren een kennisplatform embouchure(problemen) voor koperblazers, docenten, behandelaars en anderen met kennis op het gebied van embouchure, én een basiscursus voor iedereen die meer van embouchure wil weten. Doet u mee?

De nascholing wordt ondersteund en gedragen door Kees Hein Woldendorp (revalidatiearts), René Henket (trompettist/embouchure analyse), Cees Hazenberg (tandarts), Janine Stubbe (lector Performing Arts Medicine), Nathalie Roussel  (hoofddocent revalidatiewetenschappen en kinesitherapie) en Mees Vos (hoofddocent hoorn).

Programma
Ochtend: Kennisplatform Embouchure
Voor behandelaars en musici, docenten koperblazen met kennis van embouchure
9:30 ontvangst
9:45 bepalen doelstelling kennisplatform
10:30 definitie embouchure bespreken en discussie
11:00 pauze
11:15 werkafspraken maken t.a.v. netwerk en verwijzen

Middag: Basiscursus ‘Functionele en dysfunctionele embouchure bij koperblazers’
Voor behandelaars en musici geïnteresseerd in embouchure
13.30 ontvangst en introductie
14.00 uitleg embouchure en enbouchure
14.15 de fysica van geluidsproductie bij blazers
15.00 pauze
15.30 functionele embouchure
16.00 dysfunctionele embouchure
16.30 afsluiting

Aanmelden en kosten
Informatie en aanmelden (tot 26-11-2021) op www.nvdmg.org.
Leden €20, niet-leden €120.
Accreditatie is aangevraagd voor alle artsen bij ABAN en voor therapeuten bij ADAP.

Contact
U kunt contact opnemen via info@nvdmg.org

Revalidatiearts Kees Hein Woldendorp schreef vor KNMO Klankwijzer een blog over dit thema. Klik HIER. 

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 03 NOV 2021 - 09:18