Kennisplatform over embouchure(problemen)

Kennisplatform over embouchure(problemen)

Nederlandse Vereniging voor Dans- en Muziekgeneeskunde (NVDMG) houdt op 18 november in Ede de tweede kennisplatformmiddag over embouchure en embouchureproblemen bij koperblazers.

De eerste versie vorig jaar was een enorm succes. Allerlei mensen met interesse en kennis over embouchure(problemen) bij koperblazers uit de koperblaaswereld, de medische en wetenschappelijke wereld kwamen bijeen om meer inzicht te krijgen over de embouchureproblematiek bij koperblazen. Sommige blaasdocenten spraken voor het eerst van hun leven met een dokter of therapeut over koperblazen.

Gastspreker dit jaar is professor Matthias Bertsch, muziek-bewegingswetenschapper aan het Conservatorium te Wenen, trompettist en trainer van Mnozil Brass. Hij komt speciaal voor deze kennisplatformmiddag naar Nederland. Professor Bertsch zal een voordracht houden over zijn nieuwste bevindingen op het gebied van de embouchure bij koperblazers, en wat dit zou kunnen betekenen voor het blaasonderwijs en de benadering bij embouchureproblemen.

Daarna zal Simon Emmen, masterstudent trombone te Tilburg, vertellen over zijn onderzoek bij koperblazen. Na een theoretische uitleg over twee verschillende typen embouchure bij het koperblazen, zal er aan de hand van stellingen informatie bij de deelnemers worden opgehaald en bediscussieerd. Deze input zal worden gebruikt voor Emmens onderzoek waarbij hij twee typen embouchuretechnieken met elkaar gaat vergelijken. Input is nodig enerzijds van docenten en koperblazers, anderzijds van therapeuten, artsen en wetenschappers over welke aspecten belangrijk zijn in embouchure zodat het onderzoek zinvol en bij de praktijk aansluitend kan worden ingericht.

De bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 18 november in de Reehorst te Ede van 13.30 tot 17.00 uur. Op de website van de NVDMG kunt u zich aanmelden voor de middag. Klik op: https://www.nvdmg.org/evenementen/kennisplatform-embouchure 

 

Gepubliceerd: 17 OKT 2022 - 16:13