Kerngroep SMP neemt voorschot op 2021: festivals door het hele land

Kerngroep SMP neemt voorschot op 2021: festivals door het hele land

Nu door het Covid-19-virus vrijwel alle muziekactiviteiten in 2020 zijn weggevallen, wil het kernteam Show, Mars en Percussie (SMP) van de KNMO niet afwachten op wat 2021 te bieden heeft. Als voorschot op de ontwikkelingen heeft het kernteam het initiatief genomen om in het voorjaar van 2021 enkele Lentefestivals op de kalender te zetten. Deze evenementen bieden een podium voor alle verenigingen uit de sector SMP.

Tijdens de Lentefestivals, die op een aantal locaties verdeeld over het land gehouden zullen worden, kan iedere deelnemer zich aan een team van deskundigen presenteren tijdens een mars-, show- of stilstaand optreden. Het programma is vrij; er worden geen reglementen gehanteerd. De deskundigen zullen het getoonde product bekijken, becommentariëren en voorzien van tips en suggesties. Met deze ‘beoordeling’ kan de vereniging verder werken aan het product en zich klaar maken voor een hopelijk beter seizoen dan afgelopen jaar en de geplande concoursen en NK’s later in 2021.

Terugkeer
Met deze opzet biedt de SMP de verenigingen al in een vroeg stadium de kans om (een deel van) een nieuwe showfiguratie, een nieuwe marsexercitie of alleen de nieuwe muziek tijdens een stilstaand optreden te presenteren. Ook bieden de Lentefestivals de mogelijkheid om weer op te treden en zich te tonen aan collega’s en publiek; kortom een mooie gelegenheid om te werken aan een muzikale terugkeer na het verloren seizoen 2020.

Plekken
Om de reiskosten beperkt te houden, zal er op verschillende plekken in Nederland een festival worden gehouden. De voorlopige agenda hiervoor ziet er uit als volgt:
• 17 april in Friesland voor verenigingen uit de provincies Groningen/Friesland/Drenthe;
• 17 april in Limburg voor verenigingen uit de provincie Limburg;
• 24 april in Gelderland of Overijssel voor verenigingen uit de provincies Overijssel, Gelderland en Utrecht;
• 24 april in Zuid-Holland of Brabant voor verenigingen uit de provincies Zuid-Holland, Zeeland, Brabant en Noord-Holland.
Als reservedatum staat 15 mei gepland.

Voorbehoud
Hoewel de data vaststaan en de exacte locaties nog nader afgesproken zullen worden, blijft de agenda onder voorbehoud van de ontwikkelingen rond Covid-19. De realisatie van het plan is ook afhankelijk van de regelgeving van de verschillende veiligheidsregio’s en de gemeenten. Meer informatie over de locaties en de mogelijkheid tot inschrijving volgt nog.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 27 NOV 2020 - 16:15
Laatste update: 03 DEC 2020 - 09:20