Kijkje in de keuken van de WMC-Jury

Kijkje in de keuken van de WMC-Jury

Ben je een gepassioneerd dirigent, instructeur of lid van een marching- of showband en wil je jezelf onderdompelen in de wereld van muzikale en visuele perfectie? Dan is de exclusieve WMC Clinic op zaterdag 14 oktober 2023 een evenement dat je niet mag missen.

Foto: FV Media Producties

Op 14 oktober 2023 komen vier internationale docenten uit de marching- en showwereld, Paul Doop, Michael Gaines, Ron Hardin en Giff Howarth, naar Kerkrade om een clinic te geven. Deze clinic biedt juryleden, dirigenten, instructeurs en leden een unieke kans om te leren, te groeien en te netwerken met gelijkgestemde professionals uit de marching- en showwereld.

Interactieve workshops
Tijdens deze clinic word je geïnspireerd door topdocenten uit de Verenigde Staten en Nederland, die je meenemen op een reis door de wereld van het jureren op de onderdelen Music, Visual en Effect. De docenten zullen aan het werk gaan met twee gerenommeerde marching- en showbands, namelijk de Maastrichtse Verkenners Band en Jong Pasveer Leeuwarden, en je meenemen in de keuken van de WMC-jury. Je neemt deel aan interactieve workshops en discussies onder de vakkundige leiding van deze docenten. De docenten zijn meesters in hun vak en zullen je begeleiden in hun visie op het creëren van perfecte harmonie tussen melodieën, ritmes en klanken, die het publiek betoveren. Je leert nieuwe inzichten in visuele presentaties, waardoor je optredens een blijvende indruk achterlaten. Subtiele bewegingen en overweldigende choreografieën zullen het publiek en de jury in vervoering brengen en de emoties laten exploderen. Tijdens de clinic zul je de kracht van effect ervaren en krijg je tips en trucs aangereikt om het publiek en de jury te raken. Ontdek hoe elke noot kan resoneren en elke beweging kan spreken, zodat je optredens een nog grotere impact krijgen

Tools
Schrijf je in voor deze clinic en laat je inspireren, wat wellicht kan leiden tot deelname aan het Wereld Muziek Concours Kerkrade in 2026. Je gaat naar huis met een schat aan nieuwe inzichten en tools die je nodig hebt om jouw marching- of showband naar nieuwe prestaties te leiden. Dit is een kans die je niet wilt missen! Deze clinic wordt georganiseerd door het Wereld Muziek Concours (WMC) in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO) Doelgroep Show, Mars en Percussie (SMP).

WMC Clinic Kijkje in de keuken van de jury | zaterdag 14 oktober, 12.45 – 18.30 uur| Sportcomplex VIE–Optiesport, Vieboulevard 21, 6461 ND Kerkrade | Inschrijvingen voor 7 oktober: klik HIER | Meer informatie: Henk Smit, artistic manager Marching, Show, Percussion: henksmit@wmc.nl

Op de foto: Jong Pasveer is een van de praktijkkorpsen tijdens de WMC Clinic.

Gepubliceerd: 26 AUG 2023 - 09:04