Kinderen los tijdens Kindermuziekweek

Kinderen los tijdens Kindermuziekweek

In het kader van Meer Muziek in de Klas Brummen, Lochem, Voorst, Zutphen, werd de Kindermuziekweek ingeluid met ruim 1300 kinderen en elf optredens van de Doe Maar Mee Band o.l.v. Römanö Mediati bestaande uit zo’n 30 leden van de plaatselijke muziekverenigingen HOB, Eendracht en DES.

Veel jongeren maakten deel uit van het orkest en waren blij dat ze daarvoor een dagje vrij van school kregen. Met een bus ging het orkest naar elf scholen in Brummen, Eerbeek, Hall en Leuvenheim.

Met leerlingen van de hele school werd het Kindermuziekweeklied ‘Energie’ gezongen en was er een meedoe-concert voor de hele school o.l.v. vakdocent muziek Patrick de Heus. Kinderen hadden zelf huis-tuin-en-keuken-voorwerpen meegenomen waar ze muziek mee konden maken.

Energiek dansten de kinderen mee op het Kindermuzieklied en zongen het uit hun hoofd mee! Wethouder Yasemin Cegerek was aanwezig en onderschreef de waarde en het plezier van muziekonderwijs. En na de beroemde boem, boem, klap op ‘We will rock you’ werd het concertje afgesloten met het lied ‘Europapa’. Alleen al de naam van het lied zorgde voor het losbarsten van zingen, dansen, rappen en hakken! De muzikanten werden als popsterren uitgezwaaid en “zelfs de kinderen die normaliter moeten worden aangespoord, gingen los”, aldus een van de leerkrachten.

Deze activiteit is mede mogelijk gemaakt dankzij gelden van de Provincie Gelderland en de Stedendriehoek Apeldoorn, Brummen, Lochem, Voorst en Zutphen en is mede georganiseerd door de cultuurcoaches van Stichting Welzijn Brummen.

Gepubliceerd: 12 APR 2024 - 10:49
Laatste update: 12 APR 2024 - 12:07