Kinderen proberen instrument uit op Doe-Dag in Sneek

Kinderen proberen instrument uit op Doe-Dag in Sneek

Ruim 120 kinderen tussen de 8 en 10 jaar die graag verder willen in de muziek, maakten zaterdag 16 maart bij Kunstencentrum Atrium in Sneek kennis met allerlei instrumenten. Tijdens proeflessen van een half uur gaf een Atrium-docent uitleg over een instrument, waarna de kinderen er hun eerste noten op mochten spelen. Er waren ook proeflessen zang.

De deelnemers aan de Doe-Dag volgen momenteel via Kunstencentrum Atrium de lesreeks Muziek-Mix of zitten in het tweede jaar van Algemene Muzikale Vorming (AMV). Gedurende veertig lessen leren kinderen uit groep 5 van de basisschool spelen op een keyboard, blokfluit, cimbaal en gitaar. Tevens wordt gewerkt aan onder meer het ritmegevoel, het gehoor en noten lezen. De lessen worden na schooltijd gegeven op basisscholen of bij Kunstencentrum Atrium.

Na Muziek-Mix of het tweede jaar AMV zijn kinderen klaar om verder te gaan met een instrument. Om hen te helpen bij het kiezen van een instrument, organiseert Kunstencentrum Atrium jaarlijks de Doe-Dag. De kinderen gaven zich vooraf op voor twee verschillende proeflessen. Verder waren zij en hun ouders van harte welkom bij de proeflessen waar nog plek was. De kinderen konden zaterdag kiezen uit bijna twintig instrumenten en zang.
De Doe-Dag begon om 9.30 uur en duurde tot 15.00 uur.

Foto: Casper Ferwerda - Tekst: Aanlevering Atrium.

Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws uit de amateurmuziekwereld.

 

Gepubliceerd: 18 MAA 2019 - 11:18
Laatste update: 18 MAA 2019 - 11:20