Kindermuziekweek 2021 breekt alle records

Kindermuziekweek 2021 breekt alle records

De derde editie van de landelijke Kindermuziekweek is afgelopen weekend afgesloten met o.a. een muziekbattle-livestream tussen Dirk Scheele en Jeroen Schippers en de uitreiking van de Willem Wilminkprijs aan rapper Typhoon.

2021 brak voor de organisatie alle records qua kijkcijfers, bereik en enthousiasme. Meer dan 685.000 kinderen keken tijdens de tien dagen naar online streams, concerten en voorstellingen en deden massaal mee met het Kindermuziekweeklied, interactieve muzieklessen en workshops. Er werden in totaal meer dan 250 activiteiten georganiseerd door meer dan 100 deelnemende organisaties.

De Kindermuziekweek werd in 2021 voor de derde keer landelijk georganiseerd. De Stichting heeft als doel alle kinderen tussen de 0-12 jaar in aanraking brengen met (live)muziek, maar deed dat dit jaar voor de tweede keer noodgedwongen geheel online. Veel deelnemende organisaties hebben hun muziekactiviteiten in een online jasje gegoten wat resulteerde in een spetterende week vol met -veelal gratis- activiteiten rondom muziek.

Save the date 2022
Volgend jaar is de landelijke Kindermuziekweek van 1 t/m 10 april 2022. Dan zal heel Nederland weer op zijn kop staan met een 10-daags programma boordevol muziek, hopelijk tegen die tijd zowel live als online.

Kindermuziekweek
De Kindermuziekweek is een initiatief van Concert- en congresgebouw de Doelen, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Het Concertgebouw, TivoliVredenburg, philharmonie zuidnederland, Prinses Christina Concours, Muziekgebouw Eindhoven, Méér Muziek in de Klas, Bureau Vanaf2, Noord Nederlands orkest, Stichting Kunstzinnig Vorming Rotterdam (SKVR), Nationale Opera en Ballet en de Willem Wilminkprijs en wordt mede mogelijk gemaakt door Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting STAP, BUMA Cultuur, Triodos Foundation, Freek en Hella de Jonge Stichting, Fonds 1999, Stichting de Weile Ogier, Stichting Elise Mathilde Fonds en Hendrik Muller Fonds en al onze deelnemers. 123ZING is sinds 2021 educatief partner.

Op de foto: Opening Kindermuziekweek in het Concertgebouw. Foto: Janko Duinker

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 19 APR 2021 - 15:02