Kindermuziekweek met downloads voor jeugdorkesten

Kindermuziekweek met downloads voor jeugdorkesten

Nederland staat vanaf 1 tot en met 10 april tien dagen lang in het teken van livemuziek voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar. Voor jeugdorkesten zijn er arrangementen van het Kindermuziekweeklied Ik en Jij te downloaden.

In concertzalen en theaters, op scholen en kinderdagverblijven, in bibliotheken en op muziekscholen worden kind in aanraking gebracht met muziek. Leer DJ-en als een pro, brul mee met het sokpop-concert, vlieg mee op de klanken van grote orkesten of leer je eigen instrument maken én bespelen. Ervaar de kracht van muziek!

Combinatie live én online
De Kindermuziekweek is dit jaar voor het eerst een combinatie van liveactiviteiten én een online-aanbod. “Online bleek een mooie toevoeging en is inmiddels niet meer weg te denken uit de Kindermuziekweek. Hierdoor kunnen we nóg meer kinderen in Nederland bereiken”, zegt Feyo Sickinghe, voorzitter Kindermuziekweek. Vijftien partners en meer dan tachtig deelnemers staan te trappelen om alle kinderen een week barstensvol live muziek te laten beleven.

Thema en Kindermuziekweeklied
Dit jaar is Vrienden het thema van de Kindermuziekweek. Wat is er leuker dan samen met je vrienden muziek luisteren of maken. Het Kindermuziekweeklied Ik en Jij is tot stand gekomen in samenwerking met educatief partner 123ZING. Het lied is geschreven door Jan Groenteman in samenwerking met Eric Robillard en Freek Koopmans en sluit goed aan op het thema. En extra leuk: Ik en Jij wordt gezongen door Ayana, winnares van het Junior Songfestival 2021.

123ZING biedt bij het lied een gratis (digitaal) muzikaal lespakket voor alle scholen in Nederland. In dit lespakket vind je een dans, bodypercussie, zangles, pennen- en boekenritme en meespeelvideo’s voor schoolinstrumenten en spelenderwijsorkesten. Speciaal voor jeugdorkesten is er een HaFaBra en Klassiek arrangement toegevoegd. Speel het Kindermuziekweeklied met je eigen ensemble.

Opening
De opening vindt plaats in Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam en is op 1 april te volgen via een semi livestream. Er zijn optredens van jeugdmuziekgezelschap Oorkaan, Combo Quintuple, Muziekschool Waterland en Ayana. Zij zingt tijdens de opening het Kindermuziekweeklied en roept alle kinderen uit Nederland op om mee te zingen. De presentatie is in handen van Eric Robillard en Freek Koopmans die garant zullen staan voor een energieke start van de Kindermuziekweek.

Het gehele programma van de Kindermuziekweek is te vinden op www.kindermuziekweek.nl.  

Het lied en alle extra’s zoals de arrangementen van het Kindermuziekweeklied zijn gratis online beschikbaar via www.123zing.nl/kindermuziekweek.   

Gepubliceerd: 15 MAA 2022 - 14:48