Klaas van der Woude verlaat Concordia Middelstum

Klaas van der Woude verlaat Concordia Middelstum

Artistiek leider Klaas van der Woude heeft aangegeven zijn dirigentschap van fanfare Concordia Middelstum in de loop van dit seizoen te willen beëindigen. Van der Woude heeft inmiddels de 65-jarige leeftijd bereikt en wil meer tijd vrijmaken voor andere zaken.

Leden en bestuur van Concordia begrijpen deze beslissing maar vinden het wel erg jammer dat ze na vier jaar afscheid van hem moeten nemen. Concordia heeft veel mooie muzikale avonturen beleefd met Van der Woude. Recent dirigeerde hij nog een geslaagd en groots opgezet jubileumconcert in het kader van het honderdjarig bestaan van de fanfare.

Daarnaast behaalden de Middelstummers onder zijn leiding onder meer een fraaie derde plaats op de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen in 2018 en winst op het MGD-festival op Borkum.

Concordia is onder leiding van Klaas verder gegroeid als orkest en is hem daar zeer erkentelijk voor. De leden hebben Klaas leren waarderen als een gedreven vakman met heel veel ervaring en hij zal uiteraard gemist worden. Concordia gaat in de komende periode op zoek naar een waardig opvolger en zal op later moment op gepaste wijze afscheid van Klaas nemen.

Tekst: Aanlevering Concordia - Foto: Klankwijzer

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 14 JAN 2020 - 13:57