Klarinet-, hobo- en fagotintroductiedagen bij Adams

Klarinet-, hobo- en fagotintroductiedagen bij Adams

Adams Music Centre in Ittervoort heeft onlangs het assortiment aanzienlijk uitgebreid met klarinetten van het merk RZ en hobo’s en fagotten van Thore. Vrijdag 17 en zaterdag 18 maart houdt de Limburgse instrumentenbouwer twee introductiedagen om de handgemaakte instrumenten aan Nederlandse en Belgische muzikanten voor te stellen.

(Advertorial)

Tijdens deze twee dagen vinden er in de winkel in Ittervoort tal van demonstraties, concerten en masterclasses plaats. Een hele rits professionele gastartiesten biedt gratis masterclasses aan waarin alle ins en outs van de instrumenten uit de doeken worden gedaan. Een unieke gelegenheid om geheel vrijblijvend kennis te maken met deze nieuwe instrumenten als hoogwaardige aanvulling van het uitgebreide assortiment dat bij Adams verkrijgbaar is.

Wie komen er allemaal?
Milan Rericha
Critici vergeleken de Tsjechische klarinetvirtuoos en pedagoog Milan Rericha ooit met Benny Goodman. Tijdens zijn carrière werkte hij als solist samen met vele vooraanstaande orkesten. Als eerste klarinettist speelde hij onder meer in het Czech Philharmonic Orchestra, Basel Symphony Orchestra en de Berliner Symphoniker. Zijn repertoire omvat alle grote solo- en kamermuziekwerken. Belangrijke componisten droegen werken aan hem op.

Valérie Sauvage
De Belgische Valérie Sauvage ontdekte de klarinet op 9-jarige leeftijd in de klas van Walter Meneghello aan de Académie de Musique van de Waalse stad Ath. Ze studeerde onder meer aan het Conservatorium van Brussel en won prijzen op diverse concoursen. Ze is docent aan de muziekscholen van Ath en Tubeke. Valérie Sauvage treedt regelmatig op met ensembles in verschillende bezettingen. Ze is ook zeer actief binnen verschillende lokale amateurwereld en leidt onder meer Fanfare Royale van Moulbaix-Ligne.

Nathalie Lefèvre
Nathalie Lefèvre studeerde onder meer bij Walter Boeykens, Guy Deplus, Antony Pay en Alain Damiens. Ze won eerste prijzen op belangrijke concoursen. Ze gaf tal van recitals en trad op als soliste met diverse professionele orkesten in België, Ierland en Zwitserland. Ze was soloklarinettist bij het Nieuw Belgisch Kamerorkest en een van de oprichters van het Oxalys-ensemble, met wie ze optrad in 's werelds meest prestigieuze zalen. Ze geeft masterclasses over de hele wereld.

Bartek Dobrowolski
De Poolse klarinettist Bartek Dobrowolski is eerste klarinettist van Kalisz Philharmonic Orchestra. Hij soleerde bij tal van prestigieuze orkesten en festivals. Bartek is een laureaat van talloze klarinet- en kamermuziekcompetities. Voor zijn uitstekende presentaties ontving hij prijzen van het Ministerie van Cultuur en de National Heritage Scholarship.

György Salamon
De Hongaarse klarinettist György Salamon studeerde aan de Liszt Ferenc Academy in Boedapest, waar hij docent basklarinet is. Hij is klarinettist bij het National Philharmonic Orchestra, het meest prestigieuze symfonieorkest van Hongarije.

Dominik Bunc
Dominik Bunc is solohoboïst bij het Filmharmonic Orchestra Praag en het Janacek Philharmonic Orchestra. Hij haalde conservatoriumdiploma’s voor hobo, fluit en piano. Hij won in zijn land tal van competities.

Milan Muzikár
Milan Muzikár is geboren in Bohemen en studeerde fagot aan het conservatorium in Teplice. Tijdens zijn studie won hij drie nationale wedstrijden. Hij vervolgde zijn opleiding aan de Muziekfaculteit van de AMU waar hij zijn studie afsloot met het fagotconcert van de Tsjechische componist Ondrej Kukal. Sinds 1996 is hij de solofagottist van het Symfonisch Tsjechisch Radio Orkest. Hij is tevens dirigent van het West Bohemia Symphony Orchestra.

Zsolt József Szabó
Zsolt József Szabó speelt bij de Hungarian National Philharmonic als fagottist en contrafagottist. Hij studeerde aan het Ferenc Liszt Conservatorium in Boedapest. Hij volgende verschillende masterclasses voor contrafagot, onder meer bij aan het Bard College in de VS en aan het Conservatorium in Gyor (Raab, Hongarije).


Meer informatie over de klarinet-, hobo- en fagotintroductiedagen bij Adams vind je HIER.
Op deze pagina kun je je ook inschrijven voor de (gratis) masterclasses en concerten. Iedereen mag zich aanmelden als actieve deelnemer voor maximaal twee verschillende masterclasses per dag.

Gepubliceerd: 28 FEB 2023 - 15:24
Laatste update: 28 FEB 2023 - 15:29