Klarinettist Ivar Berix vertrekt bij Calefax

Klarinettist Ivar Berix vertrekt bij Calefax

Klarinettist Ivar Berix neemt na 33 jaar afscheid van Calefax. Dat heeft het ensemble vanmiddag bekendgemaakt. 

In een verklaring zegt Calefax: "Tijdens de coronatijd hebben wij, de vijf leden van Calefax, veel tijd gehad om voor het eerst in lange tijd in rust terug te kijken en te reflecteren. We hebben samen nu bijna 35 ongelofelijk inspirerende en succesvolle jaren beleefd. Jaren vol met prachtige projecten, inspirerende gasten, tournees, cd’s en natuurlijk een geweldige hoeveelheid repertoire die er voor rietkwintet is ontstaan."

"Door de jaren heen zijn we allemaal door verschillende levensstadia gegaan – een mooi proces dat voor ieder van ons nieuwe maar ook verschillende hoofdstukken heeft ontsloten. We zijn veranderd en gegroeid – in sommige opzichten ook uit elkaar."

"Daarbij heeft de coronatijd ruimte gemaakt voor de vraag; wat kunnen we nog meer dan muziek maken? Naar aanleiding van dit alles heeft Ivar besloten - na 33 jaar - afscheid te nemen van Calefax. Naast klarinet spelen gaat hij zich in de toekomst bezighouden met coaching op het gebied van luisteren en zingeving en ook zijn ervaring op het gebied van de zakelijke kant van de muziekwereld inzetten. Calefax respecteert deze keuze van Ivar en wenst hem veel succes in deze nieuwe richting.

Calefax zet het rietkwintet voort en hoopt in de loop van 2021 bekend te kunnen maken wie Ivar zal gaan opvolgen. Ivars laatste concert met Calefax zal zijn op 25 november 2020.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 05 NOV 2020 - 16:08