Klinkend koper knettert op de Drentse keien

Klinkend koper knettert op de Drentse keien

STRAATbrass barst weer los!! Op zaterdag 25 juni zet STRAATbrass de Brink in Vries weer op stelten. Zo’n 150 koperblazers komen naar het dorp om mee te doen aan de tweede editie van het muziekfestival. Ze binden de muzikale strijd met elkaar aan met een marsparade en een concertwedstrijd in de muziekkoepel.

En dat allemaal op het knusse festivalterrein op de Drentse keien onder de lindebomen op de Brink! Het festijn start om 11:00 uur. Burgemeester Marcel Thijsen van Tynaarlo zal het evenement officieel openen. Dan bepalen de bands via een loting wanneer ze verwacht worden op te draven in het ochtendprogramma op straat en wanneer hun optreden ’s middags is in de muziektent aan de Brink.

De deelnemers zijn: De Speelt Wel Suwâld, CMV Excelsior Driezum-Wâlterswâld, De Bazuin Oenkerk B, Ere Zij God Damwoude en Christelijke Brassband Advendo Burum.

Hun beide optredens worden beoordeeld door een deskundige jury. De organisatie is blij dat Rob Goorhuis en Jappie Kuipers opnieuw in de bijzondere jurybox willen plaatsnemen. Geheel naar Engelse traditie verricht de jury zijn kritische luisterwerk vanuit een geblindeerde caravan (!). In het ochtendprogramma gaan de bands de straat op voor de marsparade. Ze marcheren of dansen of acteren terwijl ze musiceren. Een publieksjury beoordeelt op originaliteit en de jury in de caravan op muzikale kwaliteit.

Na het ochtendprogramma volgt een lunch in Onder de Linden aan de Brink. Rond 13.30 uur start het middagprogramma dat wordt gehouden in de muziekkoepel die naast de kerk op de Brink staat. De orkesten brengen dan een concertprogramma. Als eind van de middag de prijzen en de bokaal voor de STRAATklinker zijn verdeeld volgt een afterparty met een lekker maal uit Foodtruck Buster, een rijdend restaurant dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een mooie kans biedt op een bijzondere werkplek. Het evenement is gratis toegankelijk en speelt zich af in het hart van Vries.

Gepubliceerd: 02 JUN 2022 - 12:04