KMKJWF brengt oorlogshelden tot leven in Vrij Land

KMKJWF brengt oorlogshelden tot leven in Vrij Land

De Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ (KMKJWF) toert vanaf september langs 17 theaters in Nederland met de muziek-theatervoorstelling Vrij Land. Bijzonder is dat met de toepassing van holoscreen-projectie historische en hedendaagse veteranen op het podium tot leven worden gebracht. Met de theaterproductie wordt 75 jaar vrijheid herdacht.

Wij genieten dagelijks van onze vrijheid, maar wat is vrijheid? Op zoek naar antwoorden nemen het orkest onder leiding van chef-dirigent majoor Tijmen Botma en Valéry van Gorp (verteller/zang) het publiek met fantastische muziek en poëtische verhalen mee door ons prachtige land. Vrij Land laat zien hoe die vrijheid in onze samenleving geworteld is en wie de mensen zijn deze vrijheid in stand houden.

De voorstelling bevat historische beelden en nieuwe video-content. Het laat zien hoe trots wij mogen zijn op Nederland. Een holoscreen brengt historische en hedendaagse veteranen op het podium tot leven. Valéry Van Gorp vertelt en zingt over vrijheid.

Dirk Brossé schreef een aantal nieuwe composities waarmee de voorstelling een aangename mix van bekend klassiek repertoire én nieuw gecomponeerde muziek bevat. De KMKJWF voegt de nodig diepgang en historische kleuring toe. De 52 professionele militaire musici hebben eerder bewezen een breed publiek te kunnen bereiken met producties zoals deze.

Deze voorstelling is tot stand gekomen op initiatief van de Koninklijke Landmacht en Stichting Nederlandse Veteranendag. En bedoeld voor iedereen die onze vrijheid aan de volgende generaties wilt doorgegeven. Voor scholieren is er een compacte variant gemaakt, uitgevoerd door de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers.

De première is op 20 september in Theater de Schalm in Venlo. Meer informatie volgt.

Blijf op de hoogte van het nieuws uit de amateurmuziekwereld. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale KNMO Klankwijzer Nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/kwmagazine/

Gepubliceerd: 20 JUN 2019 - 12:47
Laatste update: 20 JUN 2019 - 14:34