KMKJWF met groot Gronings en Drents jeugdorkest

KMKJWF met groot Gronings en Drents jeugdorkest

Muziek, drone, primeur, solisten en jong talent. Dit zijn enkele ingrediënten van het concert op donderdag 6 juni in DNK Assen met Koninklijke Militaire Kapel 'Johan Willem Friso' en een groot jeugdorkest van  Groningse en Drentse muzikanten.

KMKJWF verzorgt samen met circa 80 jeugdmuzikanten uit de provincies Groningen en Drenthe een spectaculair concert.

Wat kunt u verwachten naast prachtige muziek? Speciale effecten, een drone, première van het nieuwe stuk Ellert en Brammert van de hand van Ivo Kouwenhoven én 2 geweldige solisten. Namelijk Lito Fontana (trombonist uit Italië) en Daniël Schwagermann (de jongste muzikant van KMKJWF, op bastuba). Het Groot Jeugdorkest komt voort uit het project Bloazen Bliksem van de Muziekbond Groningen Drenthe (MGD).

Het concert is een van de onderdelen van de Groningen Brass Experience die van 5 t/m 9 juni plaatsvindt in de regio Groningen-Assen. Zo zijn er:
- buitenconcerten door internationale topbands - als Sidral Brass Band (ES), BRASSers (D), All About that Bass (NO)
- Maas Live – Brass Experience: feestavond met Sidral Brass Band en de BRASSers
- Dutch Open Brass Band Championships (DOBC) waar 19 brassbands uit Nederland, België en Duitsland strijden om de kampioenstitel in de 2e, 1e en Kampioensdivisie.
- Ommelandconcerten: lokale verenigingen die met internationale topartiesten en -bands een gezamenlijk optreden geven. Deze concerten vinden plaats in Grolloo, Boertange, Zuidbroek, Vries, Haren en Grijpskerk.

Kortom Groningen Brass Experience is een festival met muziek voor iedereen wat wils, van fanatieke blaasmuziekfans tot winkelend publiek op straat. Het volledige programma is te vinden op www.groningenbrass.com. Voor sommige onderdelen is er kaartverkoop. Wil je het niet missen? Bestel dan nu je kaarten via de website.

Gepubliceerd: 31 MEI 2024 - 10:42
Laatste update: 03 JUN 2024 - 14:50