KNMO Award voor christelijke muziekvereniging Hattem

KNMO Award voor christelijke muziekvereniging Hattem

De christelijke muziekvereniging Hattem is met het project Interactive Sound Symphony de KNMO Award 2019. De prijs - een trofee en een geldbedrag van 3000 euro – werd tijdens het KNMO Congres in Eemnes uitgereikt door minister Ank Bijleveld (Defensie).

Hoe kun je 21e eeuwse mogelijkheden verbinden aan fanfaretraditie, hoe genereer en bind je nieuw publiek, hoe kun je bouwen aan een zelfstandig, toekomstgericht (subsidieonafhankelijk) product, hoe kun je repertoire vernieuwen, hoe ben je niet verlieslijdend? Dat waren de doelen van het winnende project. De uitvoering was op 13 april 2019 in Theater de Spiegel Zwolle. De artistieke leiding was in handen van dirigent Carlo Balemans.

Iedereen is uitgedaagd om zelf een compositie te schrijven voor die avond. Balemans laat deze tijdens het tweede gedeelte van het concert samensmelten tot een Interactive Sound Symphony via een live-registratie van alle wereldwijde leden van de Sound Trip Tribe. CMH wilde hiermee voor nu en voor de volgende generaties de fanfaretraditie toekomstbestendig en aantrekkelijk maken en laten zien dat het waardevol en verbindend is.

De tweede plaats – een aanmoedigingsprijs van 1500 euro – was voor harmonie Euterpe uit Emmen met het project Zoo Mooi!, een muzikale ode aan Aleid Rensen. Slagwerkgroep Bovenkerk Amstelveen eindigde als derde (1.000 euro) met het project Concert in the Dark.

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 07 DEC 2019 - 19:32
Laatste update: 07 DEC 2019 - 19:40