KNMO-bestuurder Erik Kobes koninklijk onderscheiden

KNMO-bestuurder Erik Kobes koninklijk onderscheiden

Erik Kobes, lid van het dagelijks bestuur van de KNMO, is vanmiddag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Naussau. Burgemeester Annelies van der Kolk van de gemeente Twenterand speldde hem de onderscheiding op tijdens de speciale receptie in het kader van het 100-jarig jubileum van de Vriezenveense Harmonie.

Erik Kobes werd geridderd vanwege zijn enorme verdiensten voor de Vriezenveense Harmonie, waar hij zelf op 22 augustus 1975 lid van werd. Meer dan 44 jaar heeft hij zich ingezet voor het welzijn van deze vereniging. In maart 1992 werd hij bestuurslid en vanaf maart 1997 gaf hij als voorzitter leiding aan de Vriezenveense Harmonie. In 2019 is hij teruggetreden vanwege zijn lidmaatschap van de gemeenteraad van Twenterand en om belangenverstrengeling te voorkomen.

Onder het voorzitterschap van Kobes is bij de Vriezenveense Harmonie veel gerealiseerd. De muziekvereniging kreeg in ODEON een prachtig eigen onderkomen en werd geprofessionaliseerd met drie orkesten en twee slagwerkgroepen die op hoog niveau spelen. Binnen de vereniging, maar ook op de diverse basisscholen in Vriezenveen, zorgen conservatoriumgeschoolde docenten voor muziekonderwijs.

Erik Kobes nam zitting in veel commissies en werkgroepen om diverse projecten tot een goed einde te brengen. Voorbeelden zijn de buitenlandse concertreizen naar Frankrijk, Sint-Petersburg en Ulm, jubileumactiviteiten en bijzondere concerten in heel Nederland. De oud-voorzitter was actief betrokken bij sponsoring en het werven van subsidies. Mede daardoor heeft de vereniging een gezonde financiële basis. Samenwerken staat bij Erik Kobes hoog in het vaandel.

In andere nevenfuncties wist hij het belang van de muziekvereniging te behartigen, bijvoorbeeld als bestuurslid bij de overkoepelende KNMO (Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie). Daarmee is de Vriezenveense Harmonie méér dan alleen een plaatselijke muziekvereniging geworden, een landelijk toonaangevend voorbeeld, waarin Erik Kobes als voorzitter een enorm belangrijke rol heeft gespeeld.

Tekst: gemeente Twenterand. 

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 04 JAN 2020 - 18:49