KNMO biedt ondersteuning aan bij jou in de buurt

KNMO biedt ondersteuning aan bij jou in de buurt

Na twee geslaagde landelijke edities van de training Een Bloeiende Vereniging gaat de KNMO dit jaar de training aanbieden in samenwerking met regionale cultuurinstellingen. Zo kunnen verenigingen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken dichter bij huis ondersteuning krijgen en er kunnen veel meer trainingen aangeboden worden.

Deze nieuwe opzet is een win-win situatie voor iedereen. Dit voorjaar is de training al in Noord-Holland aangeboden in samenwerking met PleinC. Dit najaar biedt de KNMO de training in ieder geval gaan aan in:
• Zuid-Holland (ism Kunstgebouw)
• Gelderland (ism Cultuur Oost en Musidesk)
• Overrijssel (ism Rijnbrink)
• Utrecht (ism Zimihc)
• Drenthe (ism Kunst en Cultuur)
• Flevoland (ism Kunstlink)
• Zeeland (ism Cultuurkwadraat)
• Brabant (ism de BBM)

Over de Bloeiende vereniging
Een bloeiende vereniging kijkt actief naar de toekomst en anticipeert op de mogelijkheden. Een bloeiende vereniging speelt in de op de behoeftes van haar leden. Een bloeiende vereniging doet het samen: bestuur, dirigent én leden.

Een ambitieuze beschrijving die je als vereniging niet na vier trainingssessies bereikt. Deze training maakt hier een laagdrempelig begin mee. Zo werk je samen toe naar deze stip op de horizon. De training biedt je in vier sessies de tools om je eigen vereniging te analyseren en om samen met je leden een toekomstplan te maken. Dit alles met als doel om nieuwe energie in je vereniging te krijgen! Een bloeiende vereniging doet het namelijk samen, niet alleen het bestuur, maar bestuur én leden.
Samen met andere deelnemende verenigingen ga je onder begeleiding van een van onze procesbegeleiders hiermee aan de slag. Op die manier leer je niet alleen via de trainer maar zeker ook van én met elkaar als collega-verenigingen. Dat is vorig jaar in de landelijke edities door de diverse deelnemende verenigingen als zeer inspirerend benoemd.
Na deze training heb je als vereniging een goed idee wat je identiteit is, waarom je leden lid zijn, hoe je je leden activeert en wat sterke punten zijn om op in te zetten. Hierdoor kun je veel eenvoudiger een ledenwerfactie of campagne maken, omgaan met social media en promotie en nadenken over de langere termijn strategie van je vereniging.

Interesse?
Kijk op de website van de KNMO (verkorte URL: https://ap.lc/mBWoP) voor een overzicht van alle provincies en (al bekende) data.

Foto: Freepik.com

Gepubliceerd: 03 MEI 2023 - 16:03
Laatste update: 11 MEI 2023 - 20:14